ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πάνος Καμμένος μιλά τη φωνή της Ν.Δ.

Ο Πάνος Καμμένος μιλά  τη φωνή της Ν.Δ.

ΑΠΟΨΗ - Ηθική υποχρέωση του Αντώνη Σαμαρά να τον κρατήσει στη Νέα Δημοκρατίαεφ' όσον εκφράζει τη βάση της φιλελεύθερης παράταξης και αγωνίζεται γι' αυτήν

Ένας από τους λίγους πολιτικούς που έχουν τολμήσει να θίξουν τα κακώς κείμενα για ζητήματα που θα περάσουν σε μελανές σελίδες της νεώτερης ιστορίας είναι ο Πάνος Καμμένος.

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της φιλελεύθερης παράταξης, στο ύψος των περιστάσεων και των προκλήσεων.

Το σφυροκόπημα του Πάνου Καμμένου στην οικογένεια Παπανδρέου για πολιτικές, παραπολιτικές και άλλες δραστηριότητες προϋποθέτει ήθος, θάρρος και πυγμή. Αυτά τα χαρακτηριστικά διαθέτει ο συγκεκριμένος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό η συνείδησή του δεν τού επιτρέπει να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στάση υπευθυνότητας, συνέπειας και τήρησης αρχών ονομάζεται αυτή η επιλογή. Ο κ. Πάνος Καμμένος έχει αποδείξει ότι τολμά και δεν στέκεται στα προσχήματα. Εκφράζει τη συνείδηση της φιλελεύθερης παράταξης, μιλά με τη φωνή της λαϊκής Δεξίας, αφουγκράζεται το χτυποκάρδι των πατριωτών.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια μεθοδευμένη τακτική ορισμένων να πλήξουν το ήθος, το κύρος και την πολιτική υπόσταση του κ. Πάνου Καμμένου. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν αρχίσει ακόμα και μέσα από τη Νέα Δημοκρατίας να διατυπώνουν έμμεσες αιτιάσεις εναντίον του και να ζητούν τη διαγραφή του.

Πολιτικό εκτόπισμα

Από πότε θα πρέπει να διαγραφεί ένας άνθρωπος που καταφέρνει σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια όπως η Β’ Αθηνών να συσπειρώνει τις διαφορές τάσεις που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία; Από πότε ένα στέλεχος της φιλελεύθερης παράταξης που έχει δώσει αγώνες στο πεζοδρόμιο, στο πλευρό του πολίτη πρέπει να μετατρέπεται σε στόχο ορισμένων που δεν τολμούν να εγκαταλείψουν τα πολιτικά σαλόνια και τα τηλεοπτικά παράθυρα;

Πιθανώς ο κ. Πάνος Καμμένος να την τηρεί πιστά τη γραμμή που ορίζει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τιμωρηθεί ή να υποβαθμιστεί σε αποδιοπομπαίο τράγο στο όνομα της ομαλότητας που υποτίθεται πως θα φέρει η μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι ο κ. Καμμένος εκφράζει τη βάση του κόμματος και αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως τον μόνο που μπορεί να ορθώσει τη φωνή του απέναντι σε όσους υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενεών στο όνομα δήθεν της «εθνικής συνεννόησης».

Η συνοχή και η σταθερότητα της ευρωζώνης δεν εξασφαλίζεται με τη σιωπή ή με την πιθανή διαγραφή του κ. Πάνου Καμμένου. Όπως πολύ σωστά έχει πει ο βουλευτής, η Ευρώπη των εταίρων έχει ολισθήσει στο κατάντημα της Ευρώπης των συνεταίρων. Αυτούς καταδικάζει. Αυτούς θίγει. Αυτούς ελέγχει.

Εκφράζει τη λαϊκή βάση

Τι παράλογο κάνει; Τίποτε! Κάθε άλλο! Ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού εκφράζει όσα λέγονται στην εκλογική περιφέρειά του. Λέει όσα σχολιάζουν οι Έλληνες πολίτες στις λαϊκές, στα λεωφορεία, στα καφενεία ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Οι διεθνείς κερδοσκόποι βρήκαν τους ντόπιους συνεταίρους τους και μαζί με ορισμένους γνήσιους εκφραστές της κρατικοδίαιτης γενιάς του Πολυτεχνείου έχουν συντελέσει το έγκλημα. Το πολιτικό έγκλημα και το όνειδος εις βάρος της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με τον διεθνή περίγελω του κ. Γιώργου Παπανδρέου λίγο πριν παραδώσει την εξουσία.

Αυτά καταγγέλλει ο κ. Καμμένος και γι’ αυτά αρνείται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ουδέν μονιμότερης εκ της προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου. Αν αυτό δεν ικανοποιεί κάποιους, αν κάποιοι ζητούν την πολιτική κεφαλή του κ. Καμμένου επί πίνακι, αν δέχεται πιέσεις ο κ. Αντώνης Σαμαράς ας τον τιμωρήσει. Ας τον θέσει εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πρέπει ωστόσο να τον διαγράψει από τις τάξεις της φιλελεύθερης παράταξης. Δεν πρέπει να μην αναγνωρίσει το υψηλό κομματικό και πατριωτικό φρόνημά του. Δεν πρέπει να αφήσει ορισμένους που παριστάνουν τον Ιούδα, να ατιμάσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Πάνος Καμμένος εκφράζει τη γνήσια φωνή της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 για να αναγεννηθεί η σύγχρονη δημοκρατική, αναπτυσσόμενη και ευρωπαϊκή Ελλάδα. Πρέπει να σκεφθεί καλά ο πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς όταν ο κ. Καμμένος δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε όσους βρίσκονται πίσω και κινούν τον κ. Λουκά Παπαδήμο στα τεντωμένα σκοινιά της διεθνούς κερδοσκοπίας…