Α. Διαμαντοπούλου: «Αντί στεφάνων να καταθέσουμε την αλήθεια»

Α. Διαμαντοπούλου: «Αντί στεφάνων να καταθέσουμε την αλήθεια»

Την άρνησή της να καταθέσει αύριο στεφάνι στη επέτειο του Πολυτεχνείου εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός έκανε λόγο για «μία διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων».

Την ίδια στιγμή τονίζει ότι «αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών».

«Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει. Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι - με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών - δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων, με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.