ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσία Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης

Παρουσία Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης

Παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 106 χρόνων από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης από τον οθωμανικό ζυγό, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.

Οι κύριες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί με την καθιερωμένη πομπή κατά την οποία η σημαία της πόλης θα μεταφερθεί από το παλιό Δημαρχείο στο φρούριο όπου και θα υψωθεί. Κατά τη διαδρομή και στο σημείο της απόβασης της πρώτης ομάδας του απελευθερωτικού στρατού, όπου και βρίσκεται η προτομή του Παύλου Κουντουριώτη, θα κατατεθεί στεφάνι από το Δήμαρχο Μυτιλήνης.

Θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου της πόλης και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στη θέση Κιόσκι και κατάθεση στεφάνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει στον κεντρικό παραλιακό δρόμο η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στα οποία θα συμμετάσχει και τμήμα της Προεδρικής Φρουράς. Μετά το τέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί και πτήση αεροσκάφους F - 16 της Ομάδας Επίδειξης «Ζεύς» της Πολεμικής Αεροπορίας.