Όλοι έτοιμοι για τη «μητέρα των μαχών» στο ΠΑΣΟΚ

Όλοι έτοιμοι για τη «μητέρα των μαχών» στο ΠΑΣΟΚ

Στρατόπεδα φτιάχνονται, συζητήσεις γίνονται, δείπνα στρώνονται και μεγάλες ανατροπές προετοιμάζονται μέχρι να πέσει η πρώτη… κουμπουριά στο ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή ηγεσίας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της πολιτικής του καριέρας, καθώς διαπιστώνει, επιστρέφοντας στην Ιπποκράτους, πως ακόμα και οι πιο προεδρικοί βουλευτές αμφιταλαντεύονται για την στήριξη που τους ζητείται στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στο κόμμα φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, στη Β’ Αθήνας. Αν και ακόμα τα περισσότερα ηγετικά στελέχη έχουν αποφασίσει να μην θέσουν ευθέως θέμα ηγεσίας, περιμένοντας την καταβολή της έκτης δόσης, ωστόσο οι «στρατοί» του καθενός προπονούνται για την τελική μάχη.

Από τη μια πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης τοποθετείται Τριάδα με επικεφαλής τον Ανδρέα Λοβέρδο και από την άλλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτή την ώρα η χαρτογράφηση της κοινοβουλευτικής ομάδας δίνει… κεφάλι στον υπουργό Υγείας, σε σχέση με τον αντιπρόεδρο, χωρίς να ξέρει όμως κανείς τι θα κάνουν όσοι κατατάσσονται στους πιστούς του Παπανδρέου.

Όταν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου θεωρείται βέβαιο, από τους παροικούντες την Ιπποκράτους, πως οι παπανδρεϊκοί θα αρχίσουν να σκορπούν.

Κορυφαίο κομματικό στέλεχος που εκλέγεται χρόνια βουλευτής και βρέθηκε στο πλευρό του Παπανδρέου το 2007 δήλωνε πρόσφατα πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει στις εκλογές με τον Γιώργο αρχηγό».

Η αποδόμηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ήδη αρχίσει και φαίνεται ότι όσοι του έδωσαν την νίκη το 2007, ετοιμάζονται να του χαρίσουν σε λίγο καιρό την ήττα…