ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες «βόμβες» Καμμένου: «Καταψηφίζουμε Συμφωνία των Πρεσπών, ακολουθούμε την Εκκλησία για διαχωρισμό

Νέες «βόμβες» Καμμένου: «Καταψηφίζουμε Συμφωνία των Πρεσπών, ακολουθούμε την Εκκλησία για διαχωρισμό

Τα επόμενα βήματα των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τη στιγμή που θα φτάσει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών σκιαγράφησε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος - «Καταψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποσύρουμε υπουργούς και συνεχίζουμε», τόνισε -«Θα ακολουθήσουμε την Εκκλησία σε ό,τι αποφασίσει για το διαχωρισμό», διεμήνυσε - Απέφυγε, ωστόσο, να επαναλάβει τη φράση «ρίχνουμε την κυβέρνηση».

Νέο «πονοκέφαλο» ενδέχεται να προκαλέσει στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ πως το κόμμα τάσσεται με την Εκκλησία σε ό,τι και αν αποφασίσει για το θέμα του διαχωρισμού από το κράτος.

Ωστόσο, οι θέσεις που εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας επιδέχονται ερμηνείας, καθώς μίλησε με... χρησμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο Καμμένος ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε και αν έρθει αυτή στη Βουλή, αλλά και πως θα αποσύρει τους υπουργούς του.

«Και συνεχίζουμε», φέρεται να είπε ο κ. Καμμένος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει εάν αυτό σημαίνει στήριξη ή όχι της πλειοψηφίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως απέφυγε, ωστόσο, να επαναλάβει τη φράση «ρίχνουμε την κυβέρνηση».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συζητήθηκαν και οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως ανέφεραν κομματικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, οι προτάσεις εγκρίθηκαν και αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά στη σύμφωνα Κράτους - Εκκλησίας, οι ΑΝΕΛ αναμένεται να τη στηρίξουν, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσει η Ιεραρχία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να πήρε πάντως ξεκάθαρη θέση υπέρ της Εκκλησίας.

Σε σχέση, τέλος, με το προτεινόμενο «πλαφόν» στη βουλευτική θητεία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το όριο των τριών θητειών για κάθε βουλευτή.

Ο Καμμένος έκανε σαφές επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνεδρίαση απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται στο Λονδίνο -με αφορμή την έκθεση τουρισμού WTM- και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που είναι στην Κένυα για την προετοιμασία επιχειρηματικής αποστολής.