ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καμμένος «ξελάσπωσε» τη ΝΔ

Ο Καμμένος «ξελάσπωσε» τη ΝΔ

Μπορεί για αρκετούς συναδέλφους του, ο πρώην Υπουργός της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, να έμοιαζε το τελευταίο διάστημα «σαν τη μύγα μες το γάλα» ή σαν «το μαύρο πρόβατο του κοινοβουλίου»,

αφού οι σοβαρές καταγγελίες του δεν αναπαράγονταν από κανέναν άλλο, η απόφαση του ωστόσο να καταψηφίσει τη νέα μεταβατική κυβέρνηση υπό το Λουκά Παπαδήμο, έκανε αρκετούς να αντιληφθούν πως μόνο εμπράκτως κερδίζεται η αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας και το «ατομικό ξε-τσουβάλιασμα», σε ένα απαξιωμένο πολιτικό σύστημα.

Στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής πορείας του τόπου, ο Πάνος Καμμένος, αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη «γαλάζια» Κ.Ο., στην οποία μέχρι και πριν από τη διαγραφή του ανήκε και να ασκήσει το δικαίωμά του αλλά και την εντολή που έχει λάβει από τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύθηκαν, να ορίζει τις προσωπικές του κόκκινες γραμμές σε θέματα κρίσιμα για το μέλλον της πατρίδας.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Με μια απλή κίνηση, τη διατύπωση της δικής του θέσης και όχι το αναμάσημα μιας κομματικής γραμμής, ο βουλευτής εξέπεμψε μήνυμα αισιοδοξίας για το πολιτικό σύστημα, αφού μετουσίωσε σε έργο την φράση που συχνά επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς, «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», μένοντας πιστός στον όρκο του στο Σύνταγμα και τους πολίτες, στις αρχές και στις αξίες του και τοποθετώντας πάνω από όλα στην ψυχή του την Ελλάδα και όχι την κομματική καρέκλα.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη απήχηση που παρουσιάζουν οι δημόσιες καταγγελίες του, στη βάση της ΝΔ αλλά και σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, φαίνεται πως συνυπολογίστηκαν στη Συγγρού, που δεν θέλησε σε καμία περίπτωση -και αφού δεν εκφράστηκε αρνητικά για το κόμμα ή τον πρόεδρο αυτού, όπως λίγα 24ωρα πριν ο βουλευτής Τρικάλων Σωτήρης Χατζηγάκης- να θέσει τον βουλευτή της εκτός Νέας Δημοκρατίας, εξοργίζοντας όλους όσοι διακρίνουν στον πρώην Υπουργό «ανεξάρτητο πατριωτικό και ηρωικό πνεύμα», αλλά και εκείνους που βλέπουν μέσα από το πρόσωπό του, τη ΝΔ να μην έχει απεμπολήσει τις αντιμνημονιακές της θέσεις, που εξέφραζε με περισσότερο ζήλο πριν μετάσχει στο μεταβατικό σχήμα.

Παράλληλα με το αντιμνημονιακό χρώμα, ο Πάνος Καμμένος με την παραμονή του στη ΝΔ, αποτελεί «πιστοποιητικό δημοκρατίας» για την παράταξη, αφού κρατά στα σπλάχνα της ένα στέλεχος που διατηρεί το δικαίωμα του να εκφράζεται ελεύθερα, ανοιχτά και ανεξάρτητα, παρά το γεγονός ότι η παράταξη δεν έχει μέχρι στιγμής ασπαστεί επισήμως ουδεμία από τις σοβαρές καταγγελίες που έχει κάνει στη βουλή ο ανεξάρτητος πια βουλευτής.

Καμμένου κάθαρσις

Η στάση του βουλευτή να μείνει πιστός στις αρχές του, την ιδεολογία του, τις απόψεις του και να δείξει ακεραιότητα χαρακτήρα διαφοροποιούμενος από τους υπόλοιπους συναδέλφους της στην Κ.Ο. του κόμματος του, καθώς και η αξιοπρεπής αντιμετώπιση της διαγραφής του με την δημόσια ευχαριστία του στον Αρχηγό και τους συναδέλφους του στη Νέα Δημοκρατία για την αγάπη, την κατανόηση και την συντροφικότητα, που όπως δήλωσε, του έδειξαν, φαίνεται πως αναγνωρίζονται από το περιβάλλον Σαμαρά.

«Η βάση της ΝΔ και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της είναι φιλελεύθεροι, πατριώτες, νοικοκυραίοι. Το πιο βάρβαρο, ακραίο, ολοκληρωτικό και φασιστικό πράγμα είναι ο νεοφιλελευθερισμός, είναι η κοινωνική ανθρωποφαγία την οποία πρεσβεύει. Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, για έναν πολύ απλό λόγο. Η θέση του κ. Χατζηγάκη πρόσβαλε όλη την παράταξη, ο κ. Καμμένος είχε μία συγκεκριμένη πολιτική διαφωνία, για την οποία τέθηκε εκτός ΚΟ», σημείωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο φίλος του προέδρου της ΝΔ, δικηγόρος, Φαήλος Κρανιδιώτης, μαρτυρώντας και τις προθέσεις της ΝΔ για το πολιτικό μέλλον Καμμένου.

«Ο αγώνας συνεχίζεται» και με τις ευλογίες του… Αμβρόσιου

Την τόλμη του βουλευτή και το θάρρος του να διαμηνύσει σε όλους, με τον πλέον επίσημο και θεσμικό τρόπο, από το βήμα της Βουλής, τους ακριβείς λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε να «βάλει πλάτη», δια της ψήφου του στο νέο μεταβατικό σχήμα, «χειροκρότησε», μέσω του ηλεκτρονικού του ημερολογίου και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

«ΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ! Ο Βουλευτής της Ν. Δ. κ. Πάνος Καμμένος στις 19 Οκτωβρίου 2011 από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων έρριψε βόμβες πολλών μεγατόνων! Οι θιγόμενοι παράγοντες ετήρησαν “σιγήν ιχθύος”! Οι ένοχοι συνήθως καταπίνουν την γλώσσα τους. Αλλά και τα ΜΜΕ αγνόησαν τις καταγγελίες», παρατηρεί ο ιεράρχης προσθέτοντας παρακάτω πως ο «θαρραλέος» βουλευτής είπε φοβερά πράγματα.

«Να η πρώτη βόμβα: “Είμαστε στο κατώφλι μια μεγάλης μεταμορφώσεως του παγκόσμιου συστήματος. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η κατάλληλη κρίση, η μεγάλη κρίση που θα αναγκάσει τα έθνη να αποδεχθούν τη νέα τάξη πραγμάτων” είχε πει κατά το έτος 1985 ο Δαβίδ Ροκφέλλερ, πρώην Πρόεδρος της Κεντρικής Τραπέζης των ΗΠΑ. Άρα όσα γίνονται σήμερα στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα μακροχρονίων διεργασιών του ξένου παράγοντος εις βάρος της Ελλάδος. Απλώς σήμερα βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους-όργανά τους για να επιτελέσουν το ανίερο έργο τους, δηλ. να δολοφονήσουν ένα ολόκληρο υπερήφανο Λαό! Να τώρα και η δεύτερη βόμβα! “Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δυστυχώς έχει καταργηθεί και το Κοινοβούλιο. Θα σας πω μόνο ένα απλό θέμα: Στις 26 Μαΐου 2011 καταθέτω ερώτηση με αίτηση καταθέσεως εγγράφων για να μας πουν το ποιος αγόρασε το ασφάλιστρο κινδύνου, το CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο επωλήθη το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 με ευθύνη του τότε Υπουργού των Οικονομικών του κ. Παπακωνσταντίνου και του κυρίου Πρωθυπουργού και σήμερα αξίζει 26 δισεκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή σήμερα νομοθετούμε επί πέντε”. ΕΛΛΑΔΑ μου σε πρόδωσαν αυτοί που ήσαν ταγμένοι να φυλάττουν Θερμοπύλες!», καταλήγει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλίας.