ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδοχικές συναντήσεις Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη

Διαδοχικές συναντήσεις Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη

Σειρά συναντήσεων με τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί από χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που όλοι και περισσότεροι πράσινοι βουλευτές του ζητούν πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ.

Αντικείμενο των συναντήσεων αποτελεί το ζήτημα της ουσιαστικής συμβολής των υπουργών και υφυπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, και η προώθηση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου συζητά με τα κορυφαία στελέχη και για την "επόμενη μέρα" στο ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει συναντηθεί με τον Δημήτρη Ρέππα, ενώ από το μεσημέρι έχει, στο γραφείο του στη Βουλή, συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο κ. Παπανδρέου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ζητάει από τα στελέχη τη γνώμη τους για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, με τα σημερινά δεδομένα και ενόψει του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

Συζήτηση με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου για την ταυτότητα και τις πολιτικές- προγραμματικές αρχές του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Μ Όθωνας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ:

"Υπάρχει μια κινητικότητα. Στο ΠΑΣΟΚ πάντα είμαστε κινητικοί, για να μην πω υπερκινητικοί ενίοτε. Πρέπει τα πράγματα να γίνουν με τη σωστή σειρά. Θα είναι εντελώς λάθος να αρχίσει μια συζήτηση προσανατολισμένη αποκλειστικά σε πρόσωπα, σε ρόλους, σε αξιώματα, αν δεν προηγηθεί μια ανοιχτή συζήτηση που θα προσδιορίζει την ταυτότητα του πολιτικού φορέα, τον κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό που θα εκφράζει το πολιτικό σύστημα".

Τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει το κόμμα σε επανίδρυση ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "αυτή η προσπάθεια δαιμονοποίησης και εξοβελισμού, όχι από τη χώρα, αλλά από το πολιτικό σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι κάτι το οποίο αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικού κανιβαλισμού. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την άποψή μου ήταν και παραμένει συγκριτικό πλεονέκτημα όχι για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το πολιτικό σύστημα συνολικότερα. Όσοι προσπαθούν να κάνουν μια κουβέντα με αυτούς τους όρους, μάλλον στοχεύουν στον εξαγνισμό όλων των υπολοίπων αιτιών και προσώπων που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση".