ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν ξέρω ποιοι εκπροσωπούν το νεοφιλελευθερισμό»

«Δεν ξέρω ποιοι εκπροσωπούν  το νεοφιλελευθερισμό»

«Δεν κρατώ φάκελο σε κανένα συμπολίτη μου αν είναι όψιμος ή παλιός Νεοδημοκράτης, ή νέος Νεοδημοκράτης…», η αιχμηρή απάντηση του Γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη, μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», στα όσα νωρίτερα σήμερα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα fm».


«Εγώ δεν κρατώ φάκελο σε κανένα συμπολίτη μου αν είναι όψιμος ή παλιός Νεοδημοκράτης, ή νέος Νεοδημοκράτης. Ξέρω καλά ότι ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα, να υπηρετεί ένα κόμμα ή να υπερασπίζεται τις αρχές ενός κόμματος, και δεν κρατάω φάκελο και λίγο με ενδιαφέρει αν στη ΝΔ έχει κάποιος 10 χρόνια ή 15, και νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να λέει την άποψή του. Άρα λοιπόν αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο, κοιτάξτε και οι κρίνοντες κρίνονται, αυτό ισχύει στη ζωή για όλους μας. Όταν εγώ εκφράζω μια άποψη είναι λογικό να υπάρξει και μια άλλη άποψη διαφορετική και να εκφραστεί. Δεν κατάλαβα δηλαδή τα χρόνια που εγώ ήμουν βουλευτής δεν θα επέτρεπα στην ΝΔ σε κανέναν να με κρίνει. Προς θεού νομίζω ότι κριτής όλων μας είναι ο λαός…», σημείωσε.

Ο κος Μανώλης έσπευσε ακόμη να διευκρινίσει πως ο κ. Κρανιδιώτης δεν είναι σύμβουλος του κ. Σαμαρά αλλά απλά ένα μέλος κόμματος και τόνισε πως έχει το δικαίωμα, όπως ο καθένας, να έχει άποψη για το νεοφιλελευθερισμό«Θα σας έλεγα ότι σε ένα βαθμό, πάντα μιλώντας για τον νεοφιλελευθερισμό δεν ξέρω ποιοι διεκδικούν να εκφράσουν το νεοφιλελευθερισμό στη χώρα μας – αλλά έχω και εγώ την άποψη ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι πολύ σκληρή ιδεολογία για τον πολύ κόσμο.

Από κει και πέρα όταν ο κ. Κρανιδιώτης δεν είναι σύμβουλος του Προέδρου, δεν εκπροσωπεί ούτε τον κ. Σαμαρά ούτε επίσημα το κόμμα, αλλά ως απλό μέλος έχει μια άποψη, έχει άποψη όπως έχουν όλα τα μέλη του κόμματος της ΝΔ. Και καλό θα είναι να μην ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες ή ξέρω εγώ επιχειρήματα για να μπορέσουμε να δημιουργούμε εντυπώσεις, ή να δημιουργούμε ξέρω γω εικόνες αλληλοσπαραγμού στη ΝΔ γιατί δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα.

Μέσα σε ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό νομίζω ότι όλοι χωρούν. Ο καθένας με τις δικές του απόψεις, με τις δικές του αντιλήψεις. Το σημαντικό είναι ποια είναι η επίσημη θέση του κόμματος, και η επίσημη θέση του κόμματος είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και από ότι γνωρίζω καλά και από τα συνέδρια δεν είναι ο νεοφιλελευθερισμός», διευκρίνισε.