ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές 2019: Κάλπες τον Φεβρουάριο γιατί δεν φτάνει το 20ευρω

Πρόωρες εκλογές 2019: Κάλπες τον Φεβρουάριο γιατί δεν φτάνει το 20ευρω

Πρόωρες Εκλογές: Ποιοι εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό μέσα στον Φεβρουάριο του 2019, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Οκτώβριος του 2019 είναι... πολύ μακριά - To 20ευρω που υποσχέθηκαν ως αύξηση στους συνταξιούχους δεν φτάνει για να διασφαλίσουν διακυβέρνηση μέχρι το Φθινόπωρο του 2019

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗΣ ΗΤΤΑΣ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το φθινόπωρο του 2019 είναι πολύ μακριά και δεν μπορεί κανείς να κρατήσει ζωντανό - για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα - το αφήγημα των επιδομάτων και των βοηθημάτων πείνας που μοιράζει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.

Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές τα βοηθήματα, τα αναδρομικά και το 20ευρω των συντάξεων που θα δώσει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση δείχνουν πρόωρες εκλογές. Ισχύει δηλαδή το δόγμα: «στη βράση κολλάει το σίδερο», αφού αν οι πολίτες λάβουν τα επιδόματα, γρήγορα θα τα λησμονήσουν...

Επίσης είναι γνωστό ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για προεκλογικές παροχές.

Τα δημόσια ταμεία δεν επιτρέπουν στον κ. Τσίπρα να μοιράζει άλλα 20ευρα.

Ο Φεβρουάριος είναι μια «καλή» ημερομηνία για τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να διασώσει την εκλογική του αριθμητική με νούμερα που θα του επιτρέψουν ενδεχομένως να αποτελεί παράγοντα διακυβέρνησης με πιθανές συνεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Όσο μεταβάλλεται ο χρόνος των εκλογών, η οργή του κόσμου αυξάνει και τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνονται δραματικά.

Ήδη στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να σκέφτονται πολύ σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, κάτω από ειδικές συνθήκες και προϋποθέσεις, σενάριο που μέχρι πρότινος προκαλούσε αναφυλαξία στο σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, με τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός, έχει χαθεί και ο δίαυλος επικοινωνίας με το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αντιληφθεί πως όποιος πλησιάζει αυτή την περίοδο τον ΣΥΡΙΖΑ, καίγεται πολιτικά...

Άλλοθι για τις εκλογές θα βρεθεί. Προσφέρονται άλλωστε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η συμφωνία των Πρεσπών. Εθνικό θέμα για να οδηγηθούμε στις πρόωρες κάλπες υπάρχει...

Στο μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν ότι αν οι εκλογές γίνουν τον Φεβρουάριο, θα υπάρξει σύγχυση και αιφνιδιασμός και η ήττα θα είναι διαχειρίσιμη.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο κ. Τσίπρας για τα Εθνικά θέματα, αλλά και με την Εκκλησία είναι μη διαχειρίσιμα και επειδή ακριβώς δεν μπορεί να τα κλείσει ο κ. Τσίπρας, θα είναι πιο εύκολο να τα κληροδοτήσει σε μια άλλη κυβέρνηση...

Με βάση τα παραπάνω απομακρύνεται και το σενάριο των τριπλων εκλογών μέσα στο Μάιο, αφού οι πολλαπλές αναμετρήσεις θα κουράσουν τον κόσμο και θα υπάρξει μεγάλη αποχή γεγονός που δεν ευνοεί καθόλου το δεύτερο κόμμα.

Οι πολλαπλές κάλπες θα ενισχύσουν την «αρνητικότητα» των αναποφάσιστων που ήδη κινούνται σε μαγάλα ποσοστά.