ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνο, Δούρου και Νοτοπούλου στηρίζει το «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά

Γερουλάνο, Δούρου και Νοτοπούλου στηρίζει το «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά
Eurokinissi

Υποψηφίους οι οποίοι είτε προέρχονται είτε υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, θα υποστηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές το «ΠΡΑΤΤΩ», όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ημερίδα της κίνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος της και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Στηρίζουμε τη Ρένα Δούρου ως υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, τον Παύλο Γερουλάνο για τον δήμο Αθηναίων, την Κατερίνα Νοτοπούλου για τον δήμο της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς .

«Για την Περιφέρεια της Κρήτης τον νυν περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Κώστα Κατσιμίχα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, για τον δήμο Πατρέων. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε υποψηφίους Πομάκους και Αλεβίτες Έλληνες. Η χώρα τούς χρειάζεται όλους», είπε ο πρόεδρος της κίνησης ιδεών και δράσης Πράττω.

«Δεν είναι όλα τα προβλήματά μας αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ότι εάν τα ανάγουμε όλα στον νεοφιλελευθερισμό θα χάσουμε τις μεγάλες αντικειμενικές αλλαγές που γίνονται παγκοσμίως και στον τόπο μας, και που συνδέονται με αλλαγές στον τύπο ανάπτυξης των κοινωνιών, όπως η ψηφιοποίηση και οι τεχνολογικές εξελίξεις. Η Ελλάδα χρειάζεται μια πιο πλούσια και πιο ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς, αναλύοντας το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το «ΠΡΑΤΤΩ» στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η χώρα μας πρέπει σήμερα να διαχωριστεί ανάμεσα σε αυτούς που είναι δυναμικοί, εργατικοί, ταλαντούχοι και έντιμοι, και σε αυτούς που είναι αεριτζήδες, μαφιόζοι, διαπλοκή και πίνουν το αίμα της χώρας. Οι πρώτοι είναι τα στηρίγματα μιας τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δεύτεροι είναι οι αντίπαλοι μας», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

«Οι πρώτοι πρέπει να συνδυαστούν με αυτούς που είναι στο περιθώριο, στην ανεργία. Ανάμεσά τους υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, όπως και ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται στη μετανάστευση. Ο πιο εύκολος τρόπος για την ανάπτυξη είναι να ξαναμπούν αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες ταλαντούχων ανθρώπων στον παραγωγικό ιστό», ανέφερε ο κ Κοτζιάς.

«Προτείνουμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία των ταλαντούχων εργατικών και έντιμων ανθρώπων, η οποία να βρει την έκφρασή της σε όλα τα πεδία, και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Για να έρθει η Ελλάδα στον 21ο αιώνα, χρειάζεται την υλικοτεχνική αναβάθμιση, την οικονομική στήριξη των δήμων και των Περιφερειών και αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Χρειάζεται μια στρατηγική αναμόρφωσης της χώρας, μακριά από τακτικισμούς», προσέθεσε.

«Χρειάζεται μια αναδιάταξη της δημοκρατικής παράταξης και της κυβέρνησης, γιατί δεν πιστεύυουμε ότι μπορεί να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα χωρίς μια πολιτική έκφραση μιας δημοκρατικής παράταξης, η οποία θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ή μιας δημοκρατικής παράταξης που θα είναι η σύμμαχος δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που κινείται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο και που δεν έχει πολιτική έκφραση», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

«Θέλουμε να δώσουμε ελπίδα και διέξοδο σε αυτές τις δυνάμεις. Πιστεύουμε στη διαφορετικότητα, αρκεί καποιος να έχει στο μυαλό του το καλό της Ελλάδας και του λαού της», είπε ο πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ», ενώ αναφερόμενος στο κυβερνών κόμμα είπε πως έκανε «όλα αυτά τα καλά απέναντι στο μνημόνιο, αλλά κάνει συχνά το λάθος, να θεωρεί τη διαφορετικότητα εχθρότητα».

Ο κ. Κοτζιάς σχολίασε τέλος τις μαθητικές κινητοποιήσεις, ορισμένων μαθητών, όπως είπε, για το Μακεδονικό. «Είναι αλήθεια ότι αυτά τα παιδιά δρουν κάτω από συνθήματα, όπως "οι πολιτικοί πρόδωσαν τη Μακεδονία. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν διδαχθεί θέματα όπως η συνθήκη του Βουκουρεστίου, που μας έδωσε το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας αλλά έδωσε μικρότερα τμήματα και σε άλλες χώρες», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Αν τα είχαν μάθει σωστά στο σχολείο, αν είχαν μάθει επίσης ότι η ελληνική ακροδεξιά υπερασπίστηκε την τριπλή κατοχή της χώρας, όταν η Αριστερά και η Κεντροαριστερά αντιστεκόταν, θα ήταν πιο εύκολο να αποκρουστούν αυτές οι χουντικές επιθέσεις. Αυτά τα νέα παιδιά δεν είναι εχθροί μας, είναι εκείνοι που προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν. Πρέπει να τα κερδίσουμε και γι' αυτό πρέπει να τα ενημερώσουμε να πούμε την αλήθεια. Ο εχθρός είναι η ακροδεξιά, ο φασισμός και ο ναζισμός», ανέφερε.

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ ότι αναπαράγουν τις ακραίες φωνές, ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να λύσει τα προβλήματά της με τους βόρειους γείτονες και να δυναμώσει τη γεωπολιτική της θέση γιατί έχει πραγματικό πρόβλημα στην Ανατολή. «Οι φωνές που ακούγονται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι ίδιες ανάμεσα στην ακροδεξιά, τη ΝΔ και στους ΑΝΕΛ» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Τέλος, σημείωσε πως μετά το καλοκαίρι η κυβέρνηση «ενώ είχε ετοιμάσει μεγάλη καμπάνια για να εξηγήσει στο λαό το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν την έκανε για να μην ενοχλήσει κάποιους κυβερνητικούς εταίρους».

Διαβάστε επίσης:

Σύρος: Κοίταξαν τον ουρανό και νόμιζαν πως «έπιασαν» την καλή! Η αλήθεια τούς πόνεσε (pics)

Χαλάει ξανά από τη Δευτέρα ο καιρός! Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και την Πέμπτη...

Τελεσίγραφο - «χαστούκι» ΗΠΑ σε Ερντογάν: Ακύρωσε τους S-400, αλλιώς δεν παίρνεις F-35