ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις δημοτικές, τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές

Εκλογές 2019: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις δημοτικές, τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές

Εκλογές 2019: Όλες οι εξελίξεις για τις Εθνικές, Δημοτικές και τις Ευρωεκλογές -Αν και ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει, σε κάθε ευκαιρία, να τονίζει ότι στόχος του είναι η εξάντληση της τετραετίας, το σενάριο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 είναι αυτό που συγκεντρώνει τις μικρότερες πιθανότητες - Το Newsbomb.gr καταγράφει λεπτό προς λεπτό την πολιτική επικαιρότητα και σας μεταφέρει όλα τα σενάρια για τον τρόπο και τον χρόνο εις τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογικές αναμετρήσεις

Ο Πρωθυπουργός έχει μια σειρά από προβλήματα να λύσει πριν καταλήξει στην ημερομηνία των εκλογών.

Ο τρόπος με τον οποίον θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα αυτά, μάλιστα, θα κρίνει εν πολλοίς και τις τελικές του αποφάσεις. Άλλωστε, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον τρόπο σκέψης του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός συνηθίζει να παίρνει αποφάσεις «εκτός του κουτιού» ενώ αρέσκεται να φτάνει το πράγμα στο παρά πέντε πριν καταλήξει. Έτσι, μάλλον, έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει για τον χρόνο των εκλογών στις αρχές του 2019 και αφού πρώτα βάλει κάτω όλα τα δεδομένα και ακούσει όλες τις εισηγήσεις.

Οι εισηγήσεις για τις αρχές του χρόνου

Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι οι εθνικές εκλογές θα πρέπει να προηγηθούν των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών. Σημειώνουν ότι ο χαρακτήρας των δύο προγραμματισμένων εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου μπορεί να δημιουργήσει νίκη με μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας γεγονός που να καθιστά δύσκολη την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το φθινόπωρο του 2019 είναι πολύ μακριά και δεν μπορεί κανείς να κρατήσει ζωντανό - για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα - το αφήγημα των επιδομάτων και των βοηθημάτων πείνας που μοιράζει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.

Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές τα βοηθήματα, τα αναδρομικά και το 20ευρω των συντάξεων που θα δώσει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση δείχνουν πρόωρες εκλογές. Ισχύει δηλαδή το δόγμα: «στη βράση κολλάει το σίδερο», αφού αν οι πολίτες λάβουν τα επιδόματα, γρήγορα θα τα λησμονήσουν...

Ο Φεβρουάριος είναι μια «καλή» ημερομηνία για τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να διασώσει την εκλογική του αριθμητική με νούμερα που θα του επιτρέψουν ενδεχομένως να αποτελεί παράγοντα διακυβέρνησης μεπιθανές συνεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Όσο μεταβάλλεται ο χρόνος των εκλογών, η οργή του κόσμου αυξάνει και τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνονται δραματικά.

Ήδη στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να σκέφτονται πολύ σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, κάτω από ειδικές συνθήκες και προϋποθέσεις, σενάριο που μέχρι πρότινος προκαλούσε αναφυλαξία στο σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ταυτόχρονα, με τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός, έχει χαθεί και ο δίαυλος επικοινωνίας με το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αντιληφθεί πως όποιος πλησιάζει αυτή την περίοδο τον ΣΥΡΙΖΑ, καίγεται πολιτικά...

Άλλοθι για τις εκλογές θα βρεθεί. Προσφέρονται άλλωστε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η συμφωνία των Πρεσπών. Εθνικό θέμα για να οδηγηθούμε στις πρόωρες κάλπες υπάρχει...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Στο μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν ότι αν οι εκλογές γίνουν τον Φεβρουάριο, θα υπάρξει σύγχυση και αιφνιδιασμός και η ήττα θα είναι διαχειρίσιμη.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αν και σε όλες τις μετρήσεις – ακόμα κι αυτές που έχουν μόνο τα κομματικά επιτελεία – η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.