ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Πρώτα η 6η δόση και μετά θέμα ηγεσίας

Λοβέρδος: Πρώτα η 6η δόση και μετά θέμα ηγεσίας

«Όποιος σήμερα θέτει θέμα να μείνει ή να μη μείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνει λάθος», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Υγείας Ανδράς Λοβέρδος, επισημαίνοντας παράλληλα πως υπάρχει χρόνος για να γίνουν στο κόμμα όσα χρειάζονται.

Το κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος θέτει ως πρωταρχικό στόχο την καταβολή της 6ης δόσης (που αναμένεται πριν από το τέλος του μήνα) και σημειώνει πως μετά από αυτό μπορεί να ξεκινήσει και η συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας.

«Αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει αναστάτωση στην κυβέρνηση και συνεπώς στη χώρα. Δεν έχουμε αποφύγει ακόμη τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και υπογραμμίζει πως απαιτείται ηρεμία στο κόμμα.

«Η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι άκαιρη και εθνικά επικίνδυνη. Υπενθυμίζω και υπογραμμίζω: όποιος κάνει ό,τι κάνει, δεν πρέπει να ξεχνά ότι δρα εν μέσω ενός μεγάλου κινδύνου για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να παραταθεί η θητεία της μεταβατικής κυβέρνησης πέραν της 19ης Φεβρουαρίου, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει πως «μία εβδομάδα πριν ή κάποιες λίγες μετά δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Έχουμε μια κυβέρνηση βραχύβιας διάρκειας, αλλά και ειδικού και συγκεκριμένου σκοπού. Περιμένουμε από αυτήν την εφαρμογή όσων συμφώνησαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

Όσον αφορά τις κυβερνήσεις συνεργασίας οκ Λοβέρδος ξεκαθαρίζει: «Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου δίνει στους πολίτες την ασφάλεια που παρέχει η ομόνοια, έναντι των άγονων μικροκομματικών ανταγωνισμών. Αφού, όμως, δεν μπορούμε σήμερα να δημιουργήσουμε αμέσως όρους ευημερίας, ας παράσχουμε στον πολίτη την ασφάλεια πως θα ασχοληθούμε ως πολιτικό σύστημα με τα θέματά του. Απομένει να δούμε αν διασώθηκε έστω και ένα μικρό μέρος από τη σοβαρότητά μας ως πολιτικού συστήματος.