ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατζαφέρης: Θα κάνω τα πάντα για την 6η δόση

Καρατζαφέρης: Θα κάνω τα πάντα για την 6η δόση

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το απόγευμα η συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ με τους επικεφαλής της τρόικας η οποία παρουσιάστηκε με διευρυμένη σύνθεση.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, τις έγγραφες διαβεβαιώσεις από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την τήρηση των συμπεφωνημένων μεταξύ Ελλάδος και δανειστών, με βάση την συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς ΛΑΟΣ ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος και αναπληρωτής υπουργός 'Άμυνας Γιώργος Γεωργίου, ενώ εκτός από τους τρεις εκπροσώπους της τρόικας, στην ομάδα μετείχαν και άλλοι πέντε τεχνοκράτες, και σύμβουλοι.

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη περίπτωση να ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις και από το κόμμα του, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «θα κάνω αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της 6ης δόσης».

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ξεκαθάρισαν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι η Ευρώπη θα επιμείνει στην ανάγκη έγγραφων διαβεβαιώσεων ως όρο, προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της 6ης δόσης.

«Είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης από την επιστολή τόσο του κ.Παπανδρέου όσο και του κ.Σαμαρά και την κατάθεση της δικής μας άποψης», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας παράλληλα πως «πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης σε αυτό τον τομέα ώστε τα θέματα να διευθετηθούν εγκαίρως για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας».

Θυμίζουμε ότι μέρες πριν, ο κ. Καρατζαφέρης είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί έχουν «και μπέσα και φιλότιμο» και είχε αρνηθεί την υπογραφή του, εάν και εφόσον του τη ζητούσαν.