ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπρος - πίσω» ο Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Απείλησε με παραίτηση και μετά το «μάζεψε»

«Μπρος - πίσω» ο Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Απείλησε με παραίτηση και μετά το «μάζεψε»

Την τακτική των «άσφαιρων δηλώσεων» φαίνεται πως επιλέγει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όταν αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς μέσα σε λίγες μόλις ώρες απείλησε με αποχώρηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και εν συνεχεία αναδιπλώθηκε, αρκούμενος στο να υποστηρίξει πως αυτή είναι απλώς η πάγια θέση του κόμματός του.

ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ... ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Αρχικά, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., απευθυνόμενος σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, είπε ότι «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή των Σκοπίων, εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Δείτε το βίντεο:

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, κι ενώ οι δηλώσεις του είχαν ήδη προκαλέσει «κλυδωνισμούς» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να ανασκεύασε τις αρχικές του τοποθετήσεις.
Ειδικότερα, διευκρίνιζε ότι επανέλαβε την πάγια θέση του ότι θα παραιτηθεί αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή.

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ είχε προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς ήταν η πρώτη φορά που δήλωνε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός όταν θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή των Σκοπίων, φέρεται να ανασκεύασε τη δήλωσή του , δήλωση η οποία φαίνεται ξεκάθαρα στο πρώτο βίντεο από τη Λάρισα.

Αργότερα, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διευκρίνιζε ότι επανέλαβε την πάγια θέση του ότι θα παραιτηθεί αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Bουλή.

Μάλιστα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ώρες μετά τις επίμαχες δηλώσεις Καμμένου, έσπευσε με τηλεγράφημά του να αναφερθεί στο θέμα αναφέροντας τα εξής:

«Ο κ. Καμμένος έκανε ειδική αναφορά στις εξελίξεις που αφορούν την Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι δεν θα παραμείνει υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα, εάν η συμφωνία φθάσει στη Βουλή. Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Οι συνεχείς αλυτρωτικές προκλητικές τους δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που λέγαμε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μιας συμφωνίας την οποία δεν θα τηρήσουν. Χαίρομαι, επίσης, που ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι αν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη “μακεδονικής” εθνότητας ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί δήθεν μειονότητας και συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Εξάλλου, "για εμένα, όπως γνωρίζετε, -πρόσθεσε ο Π. Καμμένος- η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” και κάλεσα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει -και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια- μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν -ω μη γένοιτο- αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Με απλά λόγια, άλλα είπε ο Πάνος Καμμένος στο βίντεο και άλλα ανέφερε το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πηγή βίντεο: larissanet.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ανατροπή με τις πληρωμές - Πότε θα μπουν τα χρήματα στην τράπεζα

«Βόμβα» Καμμένου: Παραιτούμαι! Πιο κοντά από ποτέ οι εκλογές