Ποτάμι: «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με αστερίσκους

Newsbomb

Ποτάμι: «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με αστερίσκους

Πρόταση σε όλα τα κόμματα και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ να συνηγορήσουν σε μια εκτεταμένη αναθεώρηση του συντάγματος με 151 ψήφους της Βουλής και το ακριβές περιεχόμενο της αναθεώρησης να καθορισθεί με ευρύτερη συναίνεση από την επόμενη Βουλή με 180 ψήφους, απευθύνει το Ποτάμι μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και του Πολιτικού του Συμβουλίου.

Σχετικά με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών επαναβεβαιώθηκε η τοποθέτηση του Ποταμιού υπέρ της λύσης. Αναμένει όμως τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγματικών τροποποιήσεων που θα ψηφίσει η Βουλή των Σκοπίων.

Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης «σύντομα οι Έλληνες θα κληθούμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση που δεν είναι εύκολη». «Η απόφασή μας θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το πατριωτικό συμφέρον και όχι τα επιμέρους κομματικά συμφέροντα. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων και αυτή είναι η πυξίδα για τις αποφάσεις του Ποταμιού» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των δημοτικών εκλογών, επαναβεβαιώθηκε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει ικανά πρόσωπα από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι έχουν ως προτεραιότητα τις τοπικές και όχι τις κομματικές υποθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved