ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάργηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας ζήτησε η Μπακογιάννη

Κατάργηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας ζήτησε η Μπακογιάννη

Την κατάργηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ζήτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ίδρυση του κόμματός της, η κυρία Μπακογιάννη χαρακτήρισε το μέτρο άδικο και, επικαλούμενη δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής «ομάδας δράσης» Χορστ Ράιχενμπαχ, είπε ότι «είναι θέμα πολιτικής βούλησης αυτά τα 8 δισ. ευρώ να εισπραχθούν από τους Έλληνες με υψηλά εισοδήματα».

Ζήτησε επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά με το Λουκά Παπαδήμο «γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί όταν στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου».

Η κυρία Μπακογιάννη υποστήριξε ότι κινδυνεύει η εκταμίευση της 6ης δόσης εξαιτίας των εσωτερικών προβλημάτων στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις.

Σε ότι αφορά το χρόνο των εκλογών είπε πως η προοπτική να διεξαχθούν σε τρεις μήνες θα υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας. «Το ίδιο θα συμβεί αν συνεχιστούν τα παιχνίδια εντυπώσεων όπως αυτό με τις υπογραφές και τις έγγραφες δεσμεύσεις», συμπλήρωσε.