ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κεντροαριστερά αναζητεί νέους συμμάχους ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Κεντροαριστερά αναζητεί νέους συμμάχους ο Αλέξης Τσίπρας

«Επέλαση» σε παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που για δικούς τους λόγους αποχώρησαν από το ΚΙΝΑΛ, σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο να διεμβολίσει το χώρο της Κεντροαριστεράς στις επικείμενες αλλαγές στην κυβέρνησή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση, ώστε να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τον ανασχηματισμό, λόγω της αποχώρησης των ΑΝΕΛ, σε στελέχη και πρώην υπουργούς του λεγόμενου βαθέως ΠΑΣΟΚ, του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν με μεγάλη προσοχή το νέο αφήγημα του κ. Τσίπρα που ως τίτλο θα έχει «πρόοδο Vs συντήρηση» ή αλλιώς, Κεντροαριστερά κόντρα στην Κεντροδεξιά και υπό αυτούς τους πολιτικούς όρους ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του. Έτσι τα ονόματα στα οποία ο κ. Τσίπρας φαίνεται να θέλει να απευθύνει πρόσκληση για να συμμετέχουν στην κυβέρνησή του είναι των κυρίων Γ. Ραγκούση, Νίκου Μπίστη, Στέφανου Τζουμάκα αλλά και της κυρίας Λούκας Κατσέλη.

Αν και βούληση του Πρωθυπουργού είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της συνταγματικής του θητείας, μόνο αν καταφέρει να ξεπεράσει τον κάβο της Συμφωνίας και ανακάμψει δημοσκοπικά έχει πιθανότητες να συμβεί αυτό.

Από το ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας θεωρητικά επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στο τέλος του χρόνου για να κερδίσει χρόνο και για αυτό το λόγο εντείνουν την αντιπολιτευτική του τακτική.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr