ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλάρης: Η ΝΔ δεν μπορεί να παίζει με την σκιά της για την διαφθορά

Σακελλάρης: Η ΝΔ δεν μπορεί να παίζει με την σκιά της για την διαφθορά

Αιχμηρή κριτική κατά της ΝΔ και οι «μισές αλήθειες» Σημίτη

Δεν μπορεί η θέση της ΝΔ για το άρθρο 16 να αποτελεί προαπαιτούμενο για την στάση και συμπεριφορά της στο σύνολο της συνταγματικής αναθεώρησης και ιδιαίτερα για όσα σχετίζονται με τα φαινόμενα διαφθοράς, τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σακελλάρης μιλώντας «Στο Κόκκινο».

O κ. Σακελλάρης θύμισε τις «μισές αλήθειες» Σημίτη στις τελευταίες του τοποθετήσεις, όταν αποκάλεσε «κοινωνικά φαινόμενα» τα φαινόμενα διαφθοράς. «Θα συμφωνήσουμε ότι και η πολιτική είναι κοινωνικό φαινόμενο και όταν η διαφθορά έχει να κάνει με την κυβερνητική πρακτική, τότε μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η διαφθορά μπορεί να έχει και πολιτικές ευθύνες», σημείωσε, αναφερόμενος «στην ύπαρξη ή έλλειψη ύπαρξης πολιτικών κανόνων ελέγχου».

«Ένα από τα σημαντικότερα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πρόταση για την συνταγματική αναθεώρηση, για να μπουν κανόνες σε όλα τα ζητήματα του δημόσιου βίου», υπογράμμισε. «Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, τα ζητήματα βουλευτικής ασυλίας, ή θα τα ρυθμίσουμε αναβαθμίζοντας την ίδια την Δημοκρατία, ή θα συνεχίσουν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις να εθελοτυφλούν».

«Η ΝΔ δεν μπόρεί να παίζει με την σκιά της, πρέπει να έχει ξεκάθαρη στάση ... δεν μπορεί π.χ. η θέση της ΝΔ για το άρθρο 16 (σ.τ.σ. για την αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων) να αποτελεί προαπαιτούμενο για την στάση και συμπεριφορά της στο σύνολο των ζητημάτων της συνταγματικής αναθεώρησης και ιδιαίτερα για αυτά που σχετίζονται με τα φαινόμενα διαφθοράς», όπως τόνισε.

Εξάλλου, ο ίδιος προέβλεψε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί από την Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση από τα Σκόπια: Αγόρασαν 240.000 νέα διαβατήρια με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»