ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για υπόθεση Novartis: «Όχι σε α λα καρτ εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» (vid)

Βούτσης για υπόθεση Novartis: «Όχι σε α λα καρτ εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» (vid)

Αιχμές ως προς τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αφήνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

«Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι "α λα καρτ"», επισημαίνει o κ. Βούτσης και τονίζει την ανάγκη η ελληνική Βουλή και το πολιτικό σύστημα να ενθαρρύνουν τη Δικαιοσύνη για να μπορεί έγκαιρα να διαλευκάνει και να τεκμηριώνει όλες τις υποθέσεις, ενώ εκφράζει τη διαφωνία του «με τάσεις χειραγώγησης, συμψηφισμού ή στοχοποίησης λειτουργών της Δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος της Βουλής δεν αποκλείει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών εντός του Φεβρουαρίου, ενώ επικαλούμενος δημόσιες τοποθετήσεις Ελλήνων βουλευτών, εκτιμά ότι θα υπάρχει «απόλυτη πλειοψηφία» για την έγκρισή της.

Σημειώνει ότι δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική ευστάθεια από τυχόν αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι «ακόμα κι' αν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρήσει να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας, δεν θα έχει καμία τύχη».

Υπογραμμίζει, ακόμα, ότι είναι έξω από τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού οι πρόωρες εκλογές και δηλώνει ότι «η παρούσα κυβέρνηση εργάζεται για να εξαντλήσει τον εκ του Συντάγματος προβλεπόμενο χρόνο της τετραετούς διακυβέρνησης».

Θεωρεί, τέλος, πιθανό στο τέλος του μήνα, με επισπεύδουσα την ελληνική κυβέρνηση να έρθει στη Βουλή το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το οποίο - όπως λέει - έχει ήδη εκπονήσει η αρμόδια επιτροπή στην Ολομέλεια.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Άσπρη η Ελλάδα από τη «Σοφία» - Έρχεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας (pics)

Βρήκε τρακαρισμένο το αμάξι του και πάνω υπήρχε ΑΥΤΟ το σημείωμα!

Καιρός: Θεοφάνεια με καταιγίδες και χιονοπτώσεις