ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Κεφαλογιάννη κατά Γερουλάνου για τον Τουρισμό

Αιχμές Κεφαλογιάννη κατά Γερουλάνου για τον Τουρισμό

Αιχμές κατά του υπουργού Πολιτισμού για την πολιτική που ασκείται στο θέμα του τουρισμού αφήνει η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνης, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία καλεί τον κ. Γερουλάνο να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες του.

«Η οικονομική ύφεση και η αναπτυξιακή υστέρηση που βιώνει η χώρα, θα έπρεπε να είχε διδάξει τον Υπουργό Πολιτισμού ότι όλες οι πολιτικές αποφάσεις απαιτείται να γίνονται μετά από σοβαρή και εμπεριστατωμένη διερεύνηση όλων των δεδομένων.

Διερωτόμαστε ποιος σχεδιασμός, ποια έρευνα, ποια διερεύνηση δεδομένων, έδωσε ως αποτέλεσμα την νέα υποβίβαση του τουριστικού τομέα με την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, αναθέτοντας τον κρίσιμο αυτό αναπτυξιακό τομέα σε Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ενώ ποτέ, κανένας δεν αντιλήφθηκε τον ουσιαστικό λόγο κατάργησης του υπουργείου τουρισμού, ενώ οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας έχουν διατυπώσει σαφώς την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας ενός τέτοιου υπουργείου και ενώ είναι σαφές, ότι μόνο ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει μια άμεση οικονομική ανάσα στη χώρα, ο Υπουργός Πολιτισμού και η Κυβέρνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακόμα μία κίνηση υποβάθμισης του τουριστικού τομέα.

Η κίνηση αυτή μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες του απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση του τουριστικού τομέα με την προκλητική αδιαφορία του, την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης και κυρίως την κραυγαλέα αστοχία του σε όλα τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της χώρας».