ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης: Την Τετάρτη (16/1) η ψηφοφορία στη Βουλή

Ψήφος εμπιστοσύνης: Την Τετάρτη (16/1) η ψηφοφορία στη Βουλή

Μέσα σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών θα διεξαχθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία για τη ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα (14/1) ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, θα εισηγηθεί στη διάσκεψη των προέδρων η όλη διαδικασία να διαρκέσει δύο ημέρες έναντι τριών που προβλέπει ο κανονισμός.

Έτσι όπως όλα δείχνουν το μέλλον της κυβέρνησης θα κριθεί το βράδυ της Τετάρτης (16/1), όπου οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για το εάν θα άρουν ή όχι τη εμπιστοσύνης τους στη κυβέρνηση.

Ο κ. Βούτσης σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι η πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είναι νωπή και παρέπεμψε στην ψήφιση του προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβριο. Επομένως εξήγησε, δεν χρειάζεται να διεξαχθεί συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε, ότι στο ενδιάμεσο διάστημα η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα προσλήψεων, θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια.

Όσον αφορά, τέλος, την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 και τη σχετική σύμβαση με τη Lockheed Martin, υπογράμμισε ότι «πιθανότατα η συζήτηση θα αναβληθεί λόγω της αλλαγής στον θώκο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Διαβάστε επίσης: Ο Πάνος του... Αλέξη: Ένας άνθρωπος για όλες τις δουλειές

Σχετικές ειδήσεις