ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ: Η «αποκάλυψη» Καμμένου και η προειδοποίηση Αποστολάκη (pics)

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ: Η «αποκάλυψη» Καμμένου και η προειδοποίηση Αποστολάκη (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σόου του προέδρου των ΑΝΕΛ που σχεδόν… δάκρυσε

Στο απυρόβλητο έθεσε τον Αλέξη Τσίπρα κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εθνική Άμυνας ο Πάνος Καμμένος. Ο πρώην πια υπουργός στην ομιλία του την μόνη που δεν ευχαρίστησε ήταν την… καθαρίστρια του υπουργείου. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τον ευχαρίστησε για την συνεργασία των 4 ετών.

Ο Πάνος Καμμένος σχεδόν με δάκρυα στα μάτια «αποκάλυψε» πως «ήμουν έτοιμος μετά από τέσσερα χρόνια στο Υπουργείο Άμυνας και 25 χρόνια να εγκαταλείψω την πολιτική μου σταδιοδρομία. Όμως είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας»!

Εντύπωση έκανε η αναφορά του σε όλους τους συνεργάτες στο υπουργείο αυτά τα χρόνια, τόσο πολιτικούς όσο και υπηρεσιακούς στους οποίους αναφέρθηκε ονομαστικά.

Σε πατριωτικούς τόνους έκανε εκ νέου έναν απολογισμό αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα πιθανά λάθη.

Παράσημά του φέρεται να θεωρεί -κρίνοντας από τα όσα είπε- την αναβάθμιση των παρελάσεων και την ενίσχυση του ρόλου των Εθνοφυλάκων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εξοπλιστικά προγράμματα της αναβάθμισης των F-16, των P-3 Orion, αλλά και των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς, επισημαίνοντας πως στη διαδικασία αυτή ενεργό συμμετοχή είχε η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Ονομαστική αναφορά έκανε στον Εμίρη του Κατάρ ευχαριστώντας τον για την παρέμβαση του στην απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Φυσικά από την ομιλία του δεν θα μπορούσε να λείψει αναφορά στις ΗΠΑ με τις οποίες «ενισχύσαμε τους στρατηγικούς δεσμούς, με αποκορύφωμα την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου τον περασμένο Δεκέμβριο» αλλά και στον κυπριακό ελληνισμό.

Ο νέος υπουργός από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τη τελετή ώστε να στείλει μύνυμα στην Τουρκία η οποία προκαλούσε από αέρος και θαλάσσης την ίδια ώρα.

«Όποτε κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί μας δυστύχησαν» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αποστολάκης σημειώνοντας πως «υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης, αλλά και ο δρόμος της συνεργασίας. Να θυμίσω στους γείτονες μας ότι όποτε πρυτάνευσε η συνεργασία επήλθε η ευημερία όποτε όμως κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησαν».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις