ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝ: Πλήρως εξαρτημένη η Τράπεζα της Ελλάδος

ΣΥΝ: Πλήρως εξαρτημένη η Τράπεζα της Ελλάδος

Σκληρή επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος εξαπολύει ο Συνασπισμός, σχολιάζοντας την ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική του 2011.

«Η ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική του 2011 καταδεικνύει ότι οι αρμόδιοι για την οικονομική πολιτική της χώρας δεν έχουν καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα» τονίζει το γραφείο τύπου του κόμματος.

Μάλιστα, ο Συνασπισμός καταγγέλλει ότι «η «ανεξάρτητη» Κεντρική Τράπεζα αποδεικνύει ακόμα μία φορά την πλήρη εξάρτησή της από τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου και την αλλεργία της στις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος».

«Η επίκληση του ψευδεπίγραφου διλήμματος «είτε εκτός ΟΝΕ και ανεξέλεγκτη κατολίσθηση» είτε εντός ΟΝΕ και «δυσάρεστη προσαρμογή» χρησιμοποιείται για την τρομοκράτηση του λαού και την απόκρυψη των εναλλακτικών που διαθέτει», αναφέρει το Γραφείο τύπου, που κάνει λόγο για αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η χώρα.

«Ο ελληνικός λαός θα καταστήσει σαφές σε όλους αυτούς ότι πλέον τα ψέματα τελείωσαν. Και σύντομα θα ακολουθήσουν την τύχη του κ. Παπανδρέου υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων», καταλήγει ο Συνασπισμός.