Ο Χ. Θεοχάρης νέος Γενικός Γραμματέας στο TAXIS

Ο Χ. Θεοχάρης νέος Γενικός Γραμματέας στο TAXIS

Στον Χάρη Θεοχάρη ανετέθη η θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, από την οποία παραιτήθηκε ο Διομήδης Σπινέλλης.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας θεωρείται ένας από τους στενότερους συνεργάτες του προκατόχου του, ενώ διαθέτει εμπειρία σε ζητήματα διαχείρισης έργων και συστημάτων.

Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing)

Ειδικότερα, διετέλεσε σύμβουλος του Δ. Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα με εξειδίκευση τη διαχείριση έργων και συστημάτων, τη σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και τον έλεγχο κόστους.

Στην εκεί θητεία του, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α.

Επίσης, πριν από την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής