ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Θεοχαρόπουλου: Προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν για να καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Βόμβα» Θεοχαρόπουλου: Προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν για να καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Προβληματισμός και πολλά ερωτήματα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ - «Μαλλιά κουβάρια» στο ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών 

Σε μια καταγγελία που προκαλεί πολιτικό σάλο προχώρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

Αυτό ακριβώς έγινε. Μετά την υπερψήφιση της εισήγησης του Προέδρου της από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, η Φώφη Γεννηματά έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αν και είχε δηλώσει ότι για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για εκείνους που θα πάνε κόντρα στη γραμμή του κόμματος.

Η τακτική ωστόσο του κ. Θεοχαρόπουλου να «αποκαλύψει» δήθεν αλισβερίσι, δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε το κόμμα στο οποίο μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν το νούμερο δύο στην ιεραρχία.

Δεν μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός να «αδειάζει» με τέτοιο τρόπο τον συνεταίρο του. Είναι ανακόλουθος...

Το βέβαιο είναι πως το Κίνημα Αλλαγής οδεύει προς διάλυση και μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος κατά Τσίπρα: Αυτοί οι «ακραίοι» σε έκαναν πρωθυπουργό

Σχετικές ειδήσεις