ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπουτσής δεν έπεσε στην παγίδα του Πλεύρη για το άσυλο

Ο Παπουτσής δεν έπεσε στην παγίδα του Πλεύρη για το άσυλο

Του Κώστα Τζεβελέκου

Στη βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αθανάσιου Πλεύρη που αφορούσε στην εγκληματικότητα και το παραεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ερώτηση απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.

Στην ομιλία του ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε απαξιωτικά για το πανεπιστημιακό άσυλο λέγοντας : «Υπήρχε αυτό το πανεπιστημιακό άσυλο προηγουμένως…»

Ο κ. Παπουτσής δεν έπεσε στη συγκεκριμένη παγίδα και απάντησε στον κ. Πλεύρη: «Ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου συνεχίζει να υφίσταται . Ο νόμος 4000 του 2011 δεν καταργεί το άσυλο».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το παραεμπόριο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου της Αθήνας.

Κάλεσε το δήμαρχο της Αθήνας ότι σε περίπτωση που δεν μπορεί η δημοτική αστυνομία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ας ενταχθεί και ας εκπαιδευθεί στην ελληνική αστυνομία προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη ανδρών ώστε να λυθεί αυτή η μάστιγα.

Στο ίδιο θέμα συμφωνεί και ο κ. Πλεύρης λέγοντας ότι η δημιουργία μιας μητροπολιτικής αστυνομίας ίσως θα είναι η λύση.

Δηλαδή, από ότι καταλαβαίνει κανείς προσπαθούν να δημιουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η δημιουργία ενός μπλοκ αστυνομικών (αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και δημοτική αστυνομία), οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αφορμή την τωρινή πάταξη των λαθρομεταναστών και του παραεμπορίου.

Mετά όμως τι θα τους κάνουν;

Μήπως τους χρησιμοποιήσουν εναντίον των διαδηλωτών;

Σε σχέση με την εγκληματικότητα ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι το τελευταίο τρίμηνο στην περιοχή γύρω από το πολυτεχνείο έχουν δραστηριοποιηθεί 1700 αστυνομικοί.

Για τους χρήστες ναρκωτικών τόνισε ότι έφυγε από το κέντρο και το τελευταίο κατάστημα του ΟΚΑΝΑ και οι χρήστες παίρνουν τα φάρμακα τους από τα νοσοκομεία.