ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζάκρη: Δολοφονική η επίθεση στο σπίτι μου - Ήταν μέσα η οικογένεια και το παιδί μου

Τζάκρη: Δολοφονική η επίθεση στο σπίτι μου - Ήταν μέσα η οικογένεια και το παιδί μου

Άγνωστοι πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ στην πίσω πλευρά του σπιτιού της στα Γιαννιτσά το βράδυ της Τετάρτης (23/01)

 

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος ασφαλείας Πέλλας για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (23/01) με 4 μολότοφ στην οικία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη, στα Γιαννιτσά.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ και αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, φθάνοντας στο σημείο, επρόκειτο για 4 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που εκσφενδονίστηκαν στην πίσω πλευρά του σπιτιού-«στόχου», προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Οι αστυνομικοί, προσπαθούν να συγκεντρώνουν μαρτυρίες περιοίκων που ενδεχομένως αντιλήφθηκαν τους δράστες, ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

«Δολοφονική» χαρακτηρίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επίθεση στο σπίτι της η Θεοδώρα Τζάκρη.

Καλεί, δε, «όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

«Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας, η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει», τονίζει από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο facebook και στο twitter, με αφορμή την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη και στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

«Στην αρχή ήταν η στοχοποίηση βουλευτών με απειλητικά μηνύματα. Μετά με αφίσες. Ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου στο κοινοβούλιο. Για να καταλήξουμε στους εμπρησμούς σπιτιών των βουλευτών.

Όσοι κάνουν πως δε βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν φέρουν τεράστια ευθύνη. Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας.

Το ελάχιστο που αναμένω από τον Κ. Μητσοτάκη και όλα τα κόμματα είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα.

Να ξέρουν όλοι: Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει».