ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία των Πρεσπών: Αμετανόητος ο Τσίπρας - Πανηγυρίζει για την «ταφόπλακα» στη Μακεδονία

Συμφωνία των Πρεσπών: Αμετανόητος ο Τσίπρας - Πανηγυρίζει για την «ταφόπλακα» στη Μακεδονία
Το πρώτο σχόλιο του πρωθυπουργού για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
EUROKINISSI


Ο πρωθυπουργός ξεπουλά την πατρίδα και ζητωκραυγάζει - Παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπιανών και υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του έγραψε δήθεν ιστορία - Δεν μας λέει όμως ότι τα γράμματα είναι... μαύρα!

Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο αμέσως μετά από την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα «θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

Σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Τσίπρας μίλησε για μια νέα σελίδα στα Βαλκάνια.

«Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία. Οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς» έγραψε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή».

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και πως οι δύο χώρες αλλάζουν σελίδα.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους 153 βουλευτές που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας πως οι επόμενες γενιές θα τους ευγνωμονούν.

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και σε αυτούς που ασκούν κριτική στη συμφωνία. Τους σεβόμαστε. Πολύ σύντομα θα δουν τα μεγάλα οφέλη για τη χώρα από αυτό το ιστορικό βήμα προς τα εμπρός. Σήμερα γεννήθηκε η Βόρεια Μακεδονία και την καλωσορίζουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως δεν είναι λάτρης της πολιτικής της αδράνειας στην εξωτερική πολιτική. «Έχω αποδείξει ότι αγωνίζομαι για λύσεις και αυτές απαιτούν την τήρηση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μου», σημείωσε και επιβεβαίωσε πως δέχτηκε τηλεφωνικώς τα συγχαρητήρια του Ζόραν Ζάεφ αλλά και άλλων ηγετών.

Με 153 «ναι» πέρασε η Συμφωνία

Με 153 «ναι», 146 «όχι» και ένα «παρών» κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα και έντονους τόνους στην Ολομέλεια.

Υπέρ της Συμφωνίας ψήφισαν όλη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (145 βουλευτές) και οκτώ ακόμη βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Δανέλλης, Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Παπακώστα, Λυκούδης και Θεοχαρόπουλος).

Κατά τη Συμφωνίας τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΑΝ.ΕΛ., ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.

«Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός.

Η κυβέρνηση κατάφερε, με τη βοήθεια των βουλευτών - «Εφιαλτών» της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνδρομή των «προθύμων» συναδέλφων τους από τη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και του ΑΝ.ΕΛ. να βάλουν την υπογραφή τους σε μια απαράδεκτη συμφωνία, η οποία συνιστά ξεκάθαρη εθνική υποχώρηση.

Τι κι αν πέρασε σχεδόν ένα 48ωρο εντόνων αντεγκλήσεων και διενέξεων στη Βουλή, τίποτε πλέον από όλα αυτά δεν έχει την παραμικρή σημασία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μακεδονία: Τετέλεσται... Επωλήθη

Συμφωνία των Πρεσπών: Το μήνυμα του Ζάεφ στον Τσίπρα μετά το ξεπούλημα