ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Kρυφτούλι» στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή

«Kρυφτούλι» στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή

Πιέσεις δέχονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από κορυφαίους υπουργούς και δελφίνους να επαναφέρουν το θέμα της αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ει δυνατόν, καθημερινά.

Αποτελεί πρόβλημα γι΄αυτούς το πώς θα αμφισβητηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιας και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φοβούνται μια ήττα Βενιζέλου, ανάλογη με του 2007.

«Για να πέσει ο Παπανδρέου πρέπει πρώτα να τον σεβαστούμε», έλεγε «γκουρού» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης σε συνομιλητές του την περασμένη εβδομάδα. Το ερώτημα όμως είναι πώς θα γίνει αυτό, αφού ο Παπανδρεϊσμός στο ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα βαθιές τις ρίζες του.

Οι περισσότεροι βουλευτές αντιστέκονται στις πιέσεις και ζητούν να βγουν ορισμένα κορυφαία στελέχη να τον αμφισβητήσουν και έπειτα θα ακολουθήσουν και εκείνοι.

Πέρα, όμως, από τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, οι οποίοι θεωρούνται βέβαιοι υποψήφιοι διάδοχοι, τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη εμφανίζονται στις συνομιλίες τους απρόθυμοι να θέσουν θέμα ηγεσίας.

Αντίθετα, πολλοί εξ αυτών επιθυμούν να ανανεώσει ο Γιώργος Παπανδρέου τη θητεία του.

Αυτοί είναι οι:

Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Καρχιμάκης, Μιλτιάδης Παπαϊωάνου, Γιώργος Πεταλωτής, Χάρις Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σωκράτης Ξυνίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Από την άλλη πλευρά, όσοι δείχνουν να επιθυμούν να ανοίξουν οι διαδικασίες είναι οι:

Κώστας Σκανδαλίδης, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη, Χρήστος Πρωτόπαπας, Φώφη Γεννηματά.