ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Καμμένου: Ίσως απόψε το βράδυ παραιτηθώ από βουλευτής

«Βόμβα» Καμμένου: Ίσως απόψε το βράδυ παραιτηθώ από βουλευτής
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δριμυ «κατηγορώ» εναντίον της κυβέρνησης και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε το απόγευμα της Παρασκευής (08/02/2019) ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προαναγγέλλοντας, αφενός τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝ.ΕΛ., αφετέρου την πρόθεση του να παραιτηθεί ακόμα και ο ίδιος από το βουλευτικό του αξίωμα.

Δείτε LIVE την ομιλία του Πάνου Καμμένου:

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή:

- Για μεθοδευμένο σχέδιο διάλυσης της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

- Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως Κ.Ο. Υπήρξαμε κυβερνητικοί εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο. Δεν παρακαλάμε, δεν κλαψουρίζουμε. Ποτέ δεν παρακάλεσα ανεξάρτητους βουλευτές. Εκείνο που δεν αποδέχομαι είναι εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από αυτή που πήραν, ανταλλάσσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα. Και μάλιστα όχι μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές. Ακόμη και ο αναπληρωτής βουλευτής που θα έπρεπε να περάσει στους ΑΝ.ΕΛ. μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα! Για να πετύχετε το 151!

- Η φίμωση των ΑΝ.ΕΛ. είχε προκαλέσει έκπληξη του κ. Τσίπρα. Μου ζήτησε να του πω τον κανονισμό. Όπως βλέπετε σήμερα, μετά την ομιλία μου, με απόφαση του κ. Βούτση, αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση: Οι ΑΝ.ΕΛ. να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές και να υπάρχουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα.

- Ήμασταν κυβερνητικοί εταίροι τέσσερα χρόνια. Βάλαμε πλάτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να βγούμε από τα Μνημόνια. Κύριε Τσίπρα, πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν. Οι τουρκικές εφημερίδες πανηγυρίζουν, επειδή «έφυγε το πρόβλημα» (σ.σ. αναφέρεται στον εαυτό του).

- Τον κ. Μητσοτάκη μαζί τον παλεύαμε. Τώρα μας οδηγείτε στην αντιπολίτευση, ούτε αυτά που λέτε δεξιά κι αριστερά. Ούτε γέφυρες έχω χτίσει κ. πρωθυπουργέ με την διαπλοκή. Θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου. Ίσως σας δώσω απόψε και την παραίτησή μου από βουλευτής. Εγώ πολέμησα την διαπλοκή. Ιδρύθηκαν 4 εφημερίδες με εμένα στο πρωτοσέλιδο. Από συγκεκριμένο άνθρωπο. Και μου λέτε ότι τα βρήκα; Όχι δεν τα βρήκα και δεν θα τα βρω. Εσείς μου λέτε ότι θα μείνω απροστάτευτος.

- Τις Κ.Ο. τις συγκροτεί ο λαός, οι πολίτες, οι πλατείες, οι αγώνες που δίνονται με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα. Σας τη χαρίζω και η ασφάλειά μου είναι ο ελληνικός λαός. Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής μου. Αλλά είχα δικαίωμα να το έχω ως εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό με ένα κόμμα που συνεργαστήκατε για τέσσερα χρόνια. Η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει πολλά. Για σας απολύτως τίποτα., Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής. Αλλά η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά. Και δεν σας απειλώ. Σας λέω ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες από την στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις. Μπορεί να ακολουθήσω μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπερήφανος, τον δρόμο αυτούς που αποστρατεύσατε. Στο σπίτι μου. Οι άλλοι όμως που ακολουθήσανε όλους εμάς πού θα πάνε; Όλα αυτά τα παιδιά που πιστέψανε σε κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης τι θα κάνουν;

- Σε λίγο θα ανακοινώσουμε στο Σώμα τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

- Κάποτε ψήφιζαν τα δέντρα, τώρα ψηφίζουν οι καρέκλες. Εμείς σε λίγα λεπτά καταθέτουμε τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου. Κύριε Πρωθυπουργέ δεν διαπραγματευτήκαμε ποτέ μαζί σας. Οι συνθήκες είναι συνθήκες άδικες για ένα κόμμα. Μας κόβετε τη φωνή στη Βουλή.

- Έχετε την υποχρέωση κύριε Τσίπρα να προχωρήσετε σ' αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Η διαπλοκή ζει γιατί εκείνοι που έχουν παραβεί τον όρκο της παραμένουν στη θέση τους.

- Πήρατε μαζί σας τους πιο σκληρούς δεξιούς και προδώσατε την εμπιστοσύνη σας.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρωθυπουργός, ο οποίος απάντησε στον κ. Καμμένο ως εξής:

«Αυτοακυρώνετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορία κύριε Καμμένο. Μας είπατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή. Μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι του Καβάφη. Σε λίγα χρόνια αυτό που θα μείνει είναι τα θετικά που πράξατε. Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα το σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση και να γίνετε ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

- Η απάντηση Καμμένου σε Τσίπρα: Μου στείλατε μήνυμα στο κινητό και μου είπατε ότι χτίζω γέφυρες. Του ανέφερε τον στίχο από τον Ματρόζο του Γεωργίου Στρατήγη:

«Ἂν οἱ ζητιάνοι σὰν κι ἐμὲ δὲν ἔχυναν τὸ αἷμα,
οἱ καπετάνοι σὰν καὶ σὲ δὲν θὰ φοροῦσαν στέμμα!»

Διαβάστε επίσης:

Φρικτός θάνατος 56χρονης: Την κατασπάραξαν τα γουρούνια

Καιρός: Δείτε καρέ - καρέ πώς κατεβαίνει ο χιονιάς προς την Ελλάδα (video)