ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η εθνική ενότητα διερράγη με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να εκχωρήσει ταυτότητα και γλώσσα

Κικίλιας: Η εθνική ενότητα διερράγη με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να εκχωρήσει ταυτότητα και γλώσσα

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει το Πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ της γειτονικής χώρας, γιατί η συμφωνία των Πρεσπών καταστρέφει μια "ιερή" συμφωνία που είχαν κάνει όλα τα κόμματα για πολλά χρόνια. Αυτή η εθνική ενότητα διερράγη, με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εκχωρήσει ταυτότητα, γλώσσα και εθνότητα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι επέλεξε να εντάξει τα εθνικά θέματα στη στρατηγική του για τις εκλογές του 2019.

«Βάζοντας πάνω από όλα την επέκταση της θέσης του στο πρωθυπουργικό έδρανο για λίγους μήνες, ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η δύναμη που αντλεί από μεγάλα εξωτερικά συμφέροντα τού δίνει το δικαίωμα να μιλά για επίλυση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών. Προσδοκά κομματικά οφέλη, υποθηκεύοντας τα εθνικά μας δίκαια στο διηνεκές», ανάφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η απόφασή σας γεννά μη αναστρέψιμα και ζημιογόνα για τη χώρα πολιτικά προϊόντα. Κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει τη ζημιά που έχει γίνει».

Αναφερόμενος στις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. είπε ότι έτσι δημιουργείται ένας ακόμα σύμμαχος της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ, μετά την Αλβανία.

«Αν εμείς θέλουμε να εντάξουμε το αεροδρόμιο της Λήμνου ως νατοϊκή βάση, προσδοκώντας σε οφέλη από αυτό, μπορούμε αν τρία κράτη-μέλη είναι απέναντί μας; Αν στην κατά τους Τούρκους αποστρατικοποιημένη ζώνη εμείς θέλουμε να κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις, μπορούμε αν αυτοί είναι απέναντί μας; Δεν ακούσατε τα συγχαρητήρια του Τούρκου Προέδρου και του Τούρκου Πρωθυπουργού και τις ευχαριστίες των Σκοπιανών αξιωματούχων προς την Τουρκία; Δεν μπορείτε να καταλάβετε το προφανές, ότι αλλάζουν τα γεωστρατηγικά δεδομένα;», ρώτησε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές.

«Δεν έχετε υπολογίσει όλα τα δεδομένα. Πολύ φοβάμαι ότι αντί να σταθεροποιήσετε τα Βαλκάνια, με την πολιτική σας τα αποσταθεροποιείτε. Η εξωτερική πολιτική πρέπει να γίνεται θεσμικά, σοβαρά, στιβαρά», είπε ο κ. βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, αποκαλώντας τον κ. Τσίπρα «Πρωθυπουργό σε αποδρομή που δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να θέτει τα ενεργειακά θέματα».

«Η Εθνική Αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός δεν του δίνει το δικαίωμα να υποθηκεύσει το μέλλον τους. Οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχουν το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη, αν πάει καλά το ενεργειακό τους. Στο σχέδιο Ανάν, που κάποιοι ήσασταν υπέρ, προεξοφλούσατε δυστυχία για τους Κύπριους αν το απέρριπταν. Απερρίφθη το σχέδιο Ανάν και η Κυπριακή Δημοκρατία σήμερα ευημερεί εντός της Ε.Ε.», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ενεργειακά.

«Προσέξτε τι επιφυλάσσετε για τους Έλληνες, προσέξτε τι επιφυλάσσετε για τους Κύπριος αδερφούς μας! Αν βάλετε με λάθος τρόπο τα ενεργειακά που είναι πλέον ακρογωνιαίος λίθος της εξωτερικής πολιτικής και των γεωστρατηγικών συμφερόντων μας και έχουν αλλάξει τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών στις σχέσεις μας με την Τουρκία, θα μας βρείτε όλους απέναντί σας».

Διαβάστε επίσης:

Φρικτός θάνατος 56χρονης: Την κατασπάραξαν τα γουρούνια

Αυτά είναι τα SMS που έστειλε ο Καμμένος στον Νικολόπουλο