ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή παραγγελία για παραβάν εκλογών σε συνεργάτη της Χρυσοβελώνη

Χρυσή παραγγελία για παραβάν εκλογών σε συνεργάτη της Χρυσοβελώνη
eurokinissi

Στην υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη και στον στενό της συνεργάτη Πέτρο Γούλια αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εταιρεία συμφερόντων του πρώην συνεργάτη της, πήρε με απευθείας ανάθεση σύμβαση για τα παραβάν των εκλογών ύψους 3.613.000 ευρώ. 

Πρωταγωνίστρια στην υπόθεση που αποκαλύπτουν σήµερα τα «Π» είναι η εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

H πρώην βουλευτίνα που µετά την έξοδο του Πάνου Καµµένου από το κυβερνητικό σχήµα, επέλεξε να κρατήσει την καρέκλα της στο υπουργείο Εσωτερικών με την προοπτική να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, διέψευσε κάποιες πτύχες του δημοσιεύματος, ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι τα χρήματα θα πάνε σε εταιρεία συμφερόντων μετακλητού της υπαλλήλου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Πέτρος Γούλιας που εργάζονταν ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο της υφυπουργού έκανε χρυσές δουλειές με το δημόσιο. Το μεγάλο project, όμως, φαίνεται πως έγινε µε φόντο τις ανάγκες της προετοιµασίας για τις επερχόµενες κάλπες τόσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο όσο και για τις εθνικές εκλογές.

Η εταιρεία ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ Ξύλινων και Μεταλλικών Ειδών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» στις 5 Φεβρουαρίου 2019, ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την προμήθεια 47.000 παραβάν για τις ανάγκες των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων έναντι του συνολικού ποσού των 3.613.000 ευρώ. Κι αν δημιουργεί εύλογες απορίες η ακριβής αιτία για την οποία προωθήθηκε η συγκεκριμένη εργολαβία, με δεδομένο ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης μόνο… παράλογο δεν θα ήταν να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα των προηγούμενων εκλογών, τα ερωτήματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα αν αναλογιστεί κανείς ότι μέλος του Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας είναι ακόμα και σήμερα ο Π. Γούλιας.

Η απάντηση της Μ. Χρυσοβελώνη

Η κ. Χρυσοβελώνη, από την πλευρά της, αφού αναφέρει ότι το έργο δεν έγινε με απευθείας ανάθεση αλλά με διαγωνισμό στη συνέχεια τόνιζει ότι δεν «αποχώρησε» από το γραφείο της γραφείο της ο μετακλητός υπάλληλος που αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά «παραιτήθηκε κατόπιν σφοδρής σύγκρουσης που είχε με άλλα στελέχη του γραφείου». Δηλαδή, η υφυπουργός παραδέχεται ότι είχε στενή συνεργασία με τον Π. Γούλια.

«Στο δημοσίευμα αποσιωπάται η πιο κρίσιμη πληροφορία την οποία εμείς βρήκαμε, στο πρώτο μισάωρο ενασχόλησης μας με το θέμα σήμερα το πρωί, πληροφορία η οποία ξεφουσκώνει πλήρως το δημοσίευμα/κατασκευή: ότι η εταιρεία συγγενικών προσώπων του πρώην μετακλητού υπαλλήλου επί σειρά ετών αναλαμβάνει την ίδια ακριβώς εργασία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ως μία από τις ελάχιστες εξειδικευμένες που έχουν μείνει ανοικτές στην Ελλάδα», λέει η υφυπουργός Εσωτερικών.

Και προσθέτει: «Ακόμη και η παραγγελία που επικαλούνται οι συντάκτες ότι έλαβε η αναφερόμενη εταιρεία συγγενών του πρώην συνεργάτη της κ. Μ. Χρυσοβελώνη από την ΚΤΥΠ.Α.Ε., δεν ήταν εργασία που είχε διεκδικήσει επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η οποία απλώς ολοκληρώθηκε επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ, όπως ήταν υποχρεωτικό».

Διαβάστε επίσης

«Πυρά» Καμμένου κατά Τσίπρα: Μπήκε «σπίτι» και έκλεψε τα «παιδιά» μου

Σχετικές ειδήσεις