ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Ο Βενιζέλος δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία

Σκανδαλίδης: Ο Βενιζέλος δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία

«Αν το κίνημά μας δεν υπερβεί το σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία» υποστηρίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Χαρακτηρίζει την κρίση που περνάει το ΠΑΣΟΚ ως τη χειρότερη στον 37χρονη ιστορία του, ενώ δεν αποκλείει τον κίνδυνο ακόμη και διάσπασης του κόμματος.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Σκανδαλίδης εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή «οι επιλογές μας για πρώτη φορά έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με το ιδρυτικό μας πλαίσιο» και προσθέτει: «Ένα είναι σίγουρο. Χωρίς μία νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα, και κυρίως χωρίς νέο κόμμα, δεν υπάρχει προοπτική».

Ο κ. Σκανδαλίδης ζητά «να κάνουμε τώρα την υπέρβαση», διευκρινίζοντας ότι δεν προτείνει το άνοιγμα των διαδικασιών για αλλαγή ηγεσίας. «Πρότεινα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στο κίνημα τον πολιτικό διάλογο με τρόπο θεσμικό και συντεταγμένο» αναφέρει.

«Το ΠΑΣΟΚ στις κρίσεις του συζητούσε ανοιχτά και τις ξεπερνούσε ενωμένο. Δεν αρκεί να αφήνεις όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, πρέπει να οριοθετήσεις και το περιβόλι μέσα στο οποίο φύονται», συμπληρώνει.

Δηλώνει επίσης ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρέπει να έχει μία δεύτερη ευκαιρία, καθώς και «όσοι έχουν θεμιτές φιλοδοξίες να ηγηθούν της παράταξης».

Ο ίδιος πάντως, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος.