Ραντεβού στο Μόναχο για Τσίπρα - Ζάεφ την ερχόμενη εβδομάδα

Τη στιγμή που το έγκλημα του «ξεπουλήματος» της Μακεδονίας έχει πλέον ολοκληρωθεί με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, Αλέξης Τσίπρας, και Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να συναντηθούν την προσεχή εβδομάδα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου, στη Γερμανία.
Ραντεβού στο Μόναχο για Τσίπρα - Ζάεφ την ερχόμενη εβδομάδα
Η «επόμενη ημέρα» των Πρεσπών θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών Τσίπρα - Ζάεφ
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
1'

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί έχουν ορίσει συνάντηση για την ερχόμενη Παρασκευή (15/02/2019) ή το αργότερο το Σάββατο (16/02/2019).

Και οι δύο αναμένεται να βραβευθούν για τη συνεισφορά τους στην ασφάλεια των Βαλκάνιων, στο πλαίσιο της κύρωσης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Βεβαίως, το τετ-α-τετ των κυρίων Τσίπρα και Ζάεφ αναμένεται να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συζητήσουν μεταξύ τους την «επόμενη ημέρα» της συμφωνίας.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών τους θα βρεθεί το ζήτημα της απαλοιφής των αλυτρωτικών αναφορών από τα σχολικά κι εκπαιδευτικά εγχειρίδια, η αλλαγή των ταξιδιωτικών εγγράφων, το μείζον θέμα των εμπορικών σημάτων, ενώ θα συζητηθούν εκτενώς και θέματα που άπτονται των διμερών οικονομικών συμφωνιών.

Μεγάλη έμφαση, εξάλλου, αναμένεται να δοθεί και στην ορθή χρήση του ονόματος απ’ όλες τις πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, προανήγγειλε την αποστολή από την Αθήνα στα Σκόπια της ρηματικής διακοίνωσης, βάσει της οποίας η γειτονική χώρα θα ενημερωθεί ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί τόσο η κύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό όσο και η υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που ανέσυραν από τον Θερμαϊκό (pics)

Εξαλλος ο Πρίντεζης με τους Αγγελόπουλους: «Aυτό είναι κοροϊδία, δεν υπάρχει σάλιο, δεν συνεχίζω»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή