Με αιχμές η απάντηση Παπουτσή σε Πάγκαλο

Με αιχμές η απάντηση Παπουτσή σε Πάγκαλο

Σκληρή απάντηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Δεν μπορεί «ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει τη ΔΕΗ και να χρειάζονται μέρες για να επέμβει η αστυνομία», είχε δηλώσει ο κ. Πάγκαλος στην «Καθημερινή της Κυριακής», προσθέτοντας ότι ο ίδιος, έχοντας αγωνιστεί για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών «βρέθηκα εις τας δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα».

«Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Κι όμως συμβαίνει. Και οι πολίτες αντιδρούν. Και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Και έχουν δικαίωμα να αντιδρούν. Και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μην έχουν συναίσθηση της νέας πραγματικότητας», τονίζει στην απάντησή του ο κ. Παπουτσής.

Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι αρνείται τη λογική του αστυνομικού κράτους και της άμεσης χρήσης βίας, προτάσσοντας το σεβασμό των νόμων και του Συντάγματος.

«Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος συμμερίζεται τις ίδιες αρχές από τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης» καταλήγει ο κ. Παπουτσής.