ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο υπουργικό συμβούλιο σήμερα μετά τον ανασχηματισμό - Τι θα πει ο Τσίπρας

Πρώτο υπουργικό συμβούλιο σήμερα μετά τον ανασχηματισμό - Τι θα πει ο Τσίπρας
Οι πολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής.

Η συνεδρίαση θα γίνει στη μια το μεσημέρι σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο ανασχηματισμός έγινε στις 14/2 και τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν την περασμένη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το Μόναχο. Ουσιαστικά επρόκειτο για αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου, που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών. Καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών ασκούσε μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να αναφερθεί στα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στην κυβέρνηση, αλλά και για το άνοιγμα στο νέο προοδευτικό κοινωνικό μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως όλα δείχνουν θα μιλήσει για τις αποκαλύψεις που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, όπως τις περιέγραψε ο Θόδωρος Τσουκάτος. Μάλιστα αναμένεται να επικεντρωθεί στην αφωνία που υπήρξε από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος ο πρωθυπουργός αναμένεται να πει για ακόμη μια φορά πως στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραέτιας κι όχι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για τους στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς και στις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που αφορά χιλιάδες οφειλέτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ταυτόχρονα ορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική η Σία Αναγνωστοπούλου, υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υφυπουργός Εργασίας ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών ο Θάνος Μωραΐτης και υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Άγγελος Τόλκας.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Ηλιόλουστη η Τετάρτη! «Κατεβαίνει» ο ιστορικός χιονιάς - Πού και πότε θα «χτυπήσει» (pics)

Σχετικές ειδήσεις