ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Τσίπρα - Γεννηματά για τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ

«Πόλεμος» Τσίπρα - Γεννηματά για τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ
Στα «χαρακώματα» ο πρωθυπουργός με την πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Στο «στόχαστρο» έχουν μπει και άλλα στελέχη που προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής, με τους «κομάντο» του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή –να κερδίσουν με το μέρος τους το στελεχιακό δυναμικό του ΚΙΝΑΛ που είναι ευάλωτο και έχει διάθεση να συμπράξει με το κυβερνών κόμμα.

Το βασικό ερώτημα που θέτουν σε αυτούς που απευθύνονται όταν βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του είναι το εξής: «Ποιος σε βγάζει βουλευτή; Ο Τσίπρας ή η Φώφη;».

Θέλει μεγάλη πίστη για να αντέξει κανείς στο δίλημμα αυτό και να μην ακούσει τις… σειρήνες που τον καλούν.

Με τη σειρά του, το ΚΙΝΑΛ αντιστέκεται και αναδεικνύει όσο μπορεί με ποιους κυβερνούσε και κυβερνά μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με μια παρέα δεξιών και πρόθυμων βουλευτών» όπως λένε χαρακτηριστικά στη Χαριλάου Τρικούπη.

Προς στιγμήν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να μείνει μακριά από την κόντρα του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά. Προτιμά να δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει, με στόχο να αποκτήσει μεγαλύτερη κυβερνησιμότητα πείθοντας τους ψηφοφόρους ότι δεν θα είναι ίδιος με τον σημερινό πρωθυπουργό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC .

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο έδειξε καθαρά ότι επιμένει στη λογική της διεύρυνσης με στελέχη από το ΚΙΝΑΛ και όσων άλλων θέλουν να συμπορευτούν μαζί του.

Αυτό, όμως, προκαλεί ανησυχία σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με την πρακτική αυτή, λέγοντας ότι το κόμμα θα ΠΑΣΟΚοποιηθεί και θα μετατοπιστεί ιδεολογικά και πολιτικά προς το κέντρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε επίσης

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» ο χιονιάς – Τι θα συμβεί στην Αθήνα

Φρικτός θάνατος γυναίκας στο Μοσχάτο

Σχετικές ειδήσεις