ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: «Ούτε συγκάλυψη, ούτε εφησυχασμός»

Ραγκούσης: «Ούτε συγκάλυψη, ούτε εφησυχασμός»

«Ούτε συγκάλυψη, ούτε εφησυχασμός» ήταν η δήλωση στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα, για τον ύμνο της χούντας στη Σχολή Ευελπίδων.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι «Η Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει» και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές, δεν χρειάζεται όμως και καμία υπερβολή ή λάθος γενίκευση που θα έστελνε λάθος μηνύματα.

Η έρευνα που έχει γίνει «δεν μας επιτρέπει να οδηγηθούμε και να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή γενικότερο θέμα» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι πέραν του γεγονότος αυτού καθ’ εαυτού, προκύπτει θέμα και από τη μη έγκαιρη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, όπως και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα από την έρευνα προκύπτει ότι η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων «εμφανίζεται να έμαθε και εκείνη με μεγάλη καθυστέρηση το γεγονός».

Από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας σχολίασε ότι «είναι ειλικρινής η απάντηση χωρίς σκοπιμότητες, αλλά είναι ακριβώς η ειλικρίνεια αυτή που πρέπει να υπάρχει και γεννά πρόσθετες ανησυχίες».

Επισήμανε ότι «κάθε τέτοια επίορκη πρωτοβουλία ευνοείται από μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δεν νοείται Στρατός έξω από το πλαίσιο υπεράσπισης της δημοκρατικής νομιμότητας». Και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία κινδυνεύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να αφήνει στο απυρόβλητο τέτοιες διαδικασίες».