ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Καμία νομική βάση η άρση της ασυλίας του Γ. Τούσσα

ΚΚΕ: Καμία νομική βάση η άρση της ασυλίας του Γ. Τούσσα

Το αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά για την άρση της ασυλίας του Γιώργου Τούσσα δεν έχει καμία νομική ή ηθική βάση, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα και τη σαφή του θέση στο ΔΣ του ΝΑΤ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αναφορικά με την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, ψηφίστηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά με την κατηγορία ότι ως μέλος του ΔΣ του NAT, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος των ναυτεργατών, ψήφισε δήθεν ομόφωνα στις 27-3-2003 με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΝΑΤ, για τη χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής στην «MARE ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ», που είχε πλειοδοτήσει στο πλειστηριασμό του οχηματαγωγού πλοίου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣ», με οφειλές στο ΝΑΤ, που αποτελεί παραποίηση της αλήθειας και χονδροειδή προσπάθεια να απαλλαγούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την πτώχευση του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων.

Οι εφοπλιστές, η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και της ΕΕ για τη στήριξη της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων συνολικά.

Τα ίδια τα Πρακτικά των συγκεκριμένων συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΝΑΤ αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Τούσσας, ως εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ, εκφράζοντας τις θέσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος, όχι μόνο δεν συμφώνησε στο ΔΣ του ΝΑΤ για την χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής, αλλά αντίθετα ζήτησε την πλήρη εξασφάλιση και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο.

Το αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά για την άρση της ασυλίας του Γιώργου Τούσσα δεν έχει καμία νομική ή ηθική βάση, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα και τη σαφή του θέση στο ΔΣ του ΝΑΤ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε ο ίδιος τόσο από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου όσο και από την Ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα, να άρει την ασυλία του, ώστε να αποδείξει την αβασιμότητα των κατηγοριών και την πραγματική σκοπιμότητά τους.

Άλλωστε και κατά την προηγούμενη θητεία του, χωρίς καν να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δικάστηκε στις 16-10-2007, μαζί με άλλους συνδικαλιστές, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, κατηγορούμενος για την απεργία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, για να αθωωθεί μετά την κατάρρευση του σαθρού και κατασκευασμένου κατηγορητηρίου».

Ρoή Ειδήσεων