ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019 - Μητσοτάκης: Νίκη της ΝΔ θα αναγκάσει τον Τσίπρα σε εξελίξεις

Ευρωεκλογές 2019 - Μητσοτάκης: Νίκη της ΝΔ θα αναγκάσει τον Τσίπρα σε εξελίξεις
Νίκη σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το 2019 ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Λακωνία
Eurokinissi

«Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει την δυνατότητα ο ελληνικός λαός να μιλήσει με την δική του φωνή μετά από 4 χρόνια» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Νίκη σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το 2019 και μία νίκη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου «που θα γράψει τους τίτλους τέλους του δράματος του κ. Τσίπρα και θα τον σύρει σε εξελίξεις», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Λακωνία όπου περιόδευσε.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Σπάρτη, υποστήριξε ότι στις 26 Μαΐου, ασχέτως προθέσεων του Α.Τσίπρα για τις εθνικές εκλογές, θα έχουμε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και πρόσθεσε: «θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει την δυνατότητα ο ελληνικός λαός να μιλήσει με την δική του φωνή μετά από 4 χρόνια. Ο λαός λαχταρά να μιλήσει με την δική του φωνή και στην κάλπη θα στείλει ένα βροντερό μήνυμα: ως εδώ μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας της κυβέρνησης αλλά και επιδοκιμασίας και επιβράβευσης της ΝΔ...Θέλω από εδώ από τη Λακωνία που είναι από τα κάστρα της ΝΔ, που παρέμεινε γαλάζια όταν η χώρα άλλαζε χρώμα, να κηρύξω την πανστρατιά ώστε το μήνυμα να είναι εκκωφαντικό για να γίνουν οι ευρωεκλογές το σκαλοπάτι για τον τελικό στόχο, μία εκκωφαντική νίκη στις εθνικές εκλογές».

Επανέλαβε ότι οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε δημοψήφισμα λύτρωσης και αισιοδοξίας και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για ίσες αποστάσεις και χαλαρή ψήφο», και απευθυνόμενος κυρίως προς τη νέα γενιά είπε ότι «δεν είναι ώρα για αποχή που δίνει την δυνατότητα σε κάποιους άλλους να αποφασίζουν για μας».

Περιγράφοντας τους στόχους του είπε ότι για τις ευρωεκλογές είναι η καθαρή, ισχυρή νίκη τη ΝΔ που δεν θα αμφισβητείται, για τις περιφερειακές, όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες στη ΝΔ και αν είναι δυνατόν καμία Περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ και για τις τοπικές, εκλογή δημάρχων στις μεγάλες πόλεις και όπου αλλού υπάρχουν συνδυασμοί που στηρίζονται από τη ΝΔ. Επέστησε δε την προσοχή στα τοπικά στελέχη ότι οι όποιες διαφωνίες τοπικού χαρακτήρα δεν πρέπει να έχουν επιπτώσεις στις ευρωεκλογές και στις εθνικές. Σημείωσε ακόμη ότι «δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους είναι κοντά μας ιδεολογικά, αλλά και πολίτες με άλλες αφετηρίες που καταλαβαίνουν το διακύβευμα των εκλογών».

Εξαπάτηση-Φόροι-Πρέσπες-διχασμός

Ο κύκλος του κ. Τσίπρα κλείνει μέσα σε ένα κλίμα θλίψης, στεναχώριας και απογοήτευση είπε ο κ. Μητσοτάκης και «θύμισε τα τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς από την διακυβέρνηση Τσίπρα:

-το πρώτο είναι ότι σας κορόιδεψε, σας εξαπάτησε το 2015, υπήρξε ο πρωθυπουργός της μεγάλης απάτης

-το δεύτερο είναι οι φόροι στους οποίους έπνιξε την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, υπερφορολόγησε τους πάντες για να μοιράσει επιδόματα σε εκλογικές πελατείες

-το τρίτο αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών όπου ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί όπου όλοι οι άλλοι είπαν όχι

-το τέταρτο είναι γιατί δίχασε την ελληνική κοινωνία και βούλιαξε την πολιτική ζωή στην λάσπη».

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενότητας, την επόμενη ημέρα πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι και να αφήσουμε πίσω την περίοδο του διχασμού, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και μεταφέροντας την εμπειρία του από τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα σημείωσε ότι αυτό που του ζητούν περισσότερο είναι δουλειές για τους νέους. Και ο τρόπος είπε, είναι η ανάπτυξη που θα φέρει περισσότερες δουλειές, περισσότερο πλούτο προς διανομή, και αυτό θα γίνει με περισσότερες επενδύσεις που η ΝΔ μπορεί και έχει σχέδιο για να προσελκύσει. 'Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «είναι ιδεοληπτική και αντιμετωπίζει τις επενδύσεις με εχθρότητα», ενώ έφερε σαν παράδειγμα το μπλοκάρισμα από το ΚΑΣ στον Πειραιά μίας επένδυσης δεκάδων εκατομμυρίων. «Εμείς θα προχωρήσουμε σαν οδοστρωτήρες, σαρώνοντας όλα τα εμπόδια για να προσελκύσουμε επενδύσεις» είπε με έμφαση.

Όχι στον στείρο εθνικισμό

Αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «όσο και αν κάποιοι χειροκροτούν για τις δήθεν εθνικές του επιτυχίες, εσείς ξέρετε ότι ο κ. Τσίπρας πέφτει αλλά τα προβλήματα που κληροδοτεί με την Συμφωνία μένουν...Ο κ. Τσίπρας περπατάει πιο άνετα στα Σκόπια από ότι περπατάει στην Θεσσαλονίκη. Μου έκανε εντύπωση ότι ταξίδεψε στα Σκόπια την ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής είχε πει το όχι στο Βουκουρέστι. Προσβάλλει την νοημοσύνη μας, τις ευαισθησίες μας και τα πατριωτικά μας αισθήματα. Μας προσβάλει όταν λέει ότι όποιοι αντιδρούμε είμαστε, εθνικιστές, ακροδεξιοί λαϊκιστές. Όχι κ. Τσίπρα είμαστε πραγματικοί πατριώτες που θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην παραχαράσσεται η ιστορία μας και η ιστορία της Μακεδονίας μας».

Έκανε όμως διάκριση ανάμεσα στον στείρο εθνικισμό και στον υγιή πατριωτισμό, στους ψευτοπατριώτες που φωνάζουν και διαδηλώνουν δίχως αντίκρυσμα, και στους πραγματικούς πατριώτες που υπερασπίζονται θέσεις και απόψεις απέναντι στα προβλήματα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για συμπόρευση της ΝΔ με την ακροδεξιά είπε «δεν είμαστε εμείς που κυβερνήσαμε με τον κ. Καμμένο για τέσσερα χρόνια και δεν συμπράξαμε με τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού για να μείνουμε μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία».

Αναφέρθηκε στην σημασία των ευρωεκλογών λέγοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να υπάρχει «μία ισχυρή ΝΔ για να μπορέσει να διαπραγματευθεί μικρότερα πλεονάσματα για να ανασάνει η οικονομία, να εξασφαλίσουμε περισσότερους πόρους για τους αγρότες και για την φύλαξη των συνόρων μας, γιατί η θάλασσα έχει σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται, η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Δείτε επίσης:

Εκλογές 2019: Περιοδεία του Μητσοτάκη στη Λακωνία

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ παρά την αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ – Ποια η διαφορά για εθνικές και ευρωεκλογές

Σχετικές ειδήσεις