ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλογήρου για Novartis: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στοχοποιούν και εκφοβίζουν τους δικαστές

Καλογήρου για Novartis: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στοχοποιούν και εκφοβίζουν τους δικαστές
Για υποκρισία των δύο κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγω ο υπουργός Δικαιοσύνης/ Πηγή: Εurokinissi

Για επιθέσεις στη Δικαιοσύνη με στόχο να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές της υπόθεσης Novartis καταγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ.

Με αφορμή τη διαβίβαση, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος, δικογραφίας που αφορά την επονομαζόμενη «υπόθεση της Novartis», ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της Κυβέρνησης» αναφέρει ο κ. Καλογήρου.

Και προσθέτει: «Κάθε τοποθέτηση επάνω στα πολιτικά ζητήματα που αναδεικνύουν οι υποθέσεις των σκανδάλων που έλαβαν χώρα επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι εύλογη και αναμενόμενη, όσο και αν ο τρόπος και το ύφος που επιλέγεται από μέρους τους χαρακτηρίζει ηθικά απαξιωμένους πολιτικούς σχηματισμούς, αποκομμένους από την κοινωνία. Σε σχέση με αυτό, ο ελληνικός λαός έχει ήδη γνώση περί του τι συνέβαινε στη χώρα και συνεπώς δεν μπορεί σήμερα να παραπλανηθεί από κανέναν. Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει και να βρίσκει την πολιτική διέξοδο στις ελπίδες του για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος.

Καταλήγοντας ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει: «Όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία. Κάθε τέτοια στάση είναι αποκρουστική και αποδοκιμαστέα».

Διαβάστε επίσης

Novartis: Αίτημα για άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου λόγω «ενδείξεων δωροδοκίας»

Σχετικές ειδήσεις