ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς για υπόθεση Novartis: «Θα τους πάω μέχρι τέλος»

Σαμαράς για υπόθεση Novartis: «Θα τους πάω μέχρι τέλος»
Στήριξη σε όλα τα στελέχη της που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis θα παρέχει η ΝΔ.
EUROKINISS

Εμμένει στην παλαιότερη δήλωσή του Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την υπόθεση Novartis πως «θα τους πάω μέχρι τέλος», αναφέρουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Την απόφαση να μην αφήσει τίποτα να… πέσει κάτω δηλώνει σε συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού υπενθυμίζουν την φράση που είχε χρησιμοποιήσει τον Μάιο του 2018, ως απολύτως ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσει το επόμενο διάστημα.

Από το βήμα της Βουλής μεταξύ άλλων είχε πει κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αφορούσε στο πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis: «Θα τους πάω μέχρι τέλους», δίνοντας, σύμφωνα με συνεργάτες του, το στίγμα των προθέσεών του απέναντι σε όλους όσοι ενορχήστρωσαν την εναντίον του σκευωρία.

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν η τοποθέτηση του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρώην πρωθυπουργού Νίκου Τσιούτσια σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος μίλησε ευθέως για πολιτική σκευωρία και μεθοδεύσεις που κρύβονται πίσω από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός στόχος για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει στοχοποιηθεί. Έχει στοχοποιηθεί πολιτικά. Δεν τον αγγίζουν αυτά» τόνιζε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας με νόημα :«Μπορεί κάποιος να διαφωνεί πολιτικά με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτές οι αθλιότητες της σημερινής κυβέρνησης εναντίον πολιτικού αντιπάλου δεν έχουν ξαναγίνει. Η προσφορά στην δημοκρατία του κ. Σαμαρά θα είναι να καθίσουν οι συνωμότες και οι σκευωροί στο σκαμνί και να πουν ποιος, πότε».

Την ίδια στιγμή ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προειδοποίησε πως θα γίνει νέα έρευνα για τη σκευωρία που στήθηκε όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, ήταν και η σημερινή (9/4) δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη: «Τώρα που η υπόθεση Novartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος ν’ απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα: θα λογοδοτήσουν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης 9/4, με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ στην Αθήνα τόνισε. «Η σκευωρία της Novartis στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα είναι δυστυχώς μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου», καταλήγοντας πως «η κυβέρνηση Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία».

Στο μεταξύ οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έχουν ήδη αποστείλει κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, που είναι μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστία, αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Novartris, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία Χαλάνδρι: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 4χρονου Βασιλάκη

Καιρός Πάσχα 2019: Καρέ - καρέ η εξέλιξη του καιρού μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη (video)

Σχετικές ειδήσεις