ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Ντινόπουλου για τον «Μεγάλο Αδελφό της Ενημέρωσης»

Παρέμβαση Ντινόπουλου για τον «Μεγάλο Αδελφό της Ενημέρωσης»

Την επιχείρηση απαξίωσης των δημόσιων ΜΜΕ και την προσπάθεια μετατροπής των δημοσιογράφων σε κρατικούς υπαλλήλους, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αργύρης Ντινόπουλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Προϋπολογισμού του 2012.

Ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε στη μεθόδευση φίμωσης των ανεξάρτητων δημοσιογραφικών φωνών, όπως είναι η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων -μέσα ενημέρωσης που, πέρα από τις διαχρονικές πολιτικές παρεμβάσεις, δεν έχουν εξάρτηση από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα- και στάθηκε στις πολιτικές επιρροές για να μην δοθεί δάνειο στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» παρά το γεγονός ότι τα περιουσιακά στοιχεία της υπερκαλύπτουν την αξία των εμπράγματων ασφαλειών τις οποίες απαιτούν οι τράπεζες.

«Θέλουν δηλαδή να φιμώσουν μια εφημερίδα που , επίσης διαχρονικά, ασκεί έλεγχο στις όποιες κυβερνήσεις» είπε ο κ. Ντινόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε επίσης την «αμαρτωλή» διοίκηση του ΟΠΑΠ και τις αυθαιρεσίες στην διανομή της διαφήμισης του Οργανισμού η οποία, παραδοσιακά, αποτελεί τρόπο ενίσχυσης των ΜΜΕ.

«Αρνούνται να φέρουν τις συμβάσεις για τις διαφημιστικές δαπάνες του ΟΠΑΠ ακόμη στη Βουλή» πρόσθεσε.