ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Λοβέρδος: Ανάγκη για Νέα Ελληνική Ανόρθωση

Α. Λοβέρδος: Ανάγκη για Νέα Ελληνική Ανόρθωση

Για την ανάγκη να πετύχει πλήρως στην αποστολή της η κυβέρνηση Παπαδήμου έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου διεξάγεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η συνεννόηση «δεν μπορεί να είναι ακυρωτική των δράσεων» και πρέπει να προχωρήσουμε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια «νέα ελληνική ανόρθωση», ωστόσο προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Η νέα κυβέρνηση είναι περιορισμένου χρόνου και ειδικού σκοπού, άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για «ενδιάμεση» κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι όποιον χαρακτηρισμό κι αν της δώσουμε «δεν πρόκειται για μια μονοθεματική κυβέρνηση».

«Απομένει να δούμε, ως πολιτικό σύστημα, αν διασώθηκε έστω και ένα μέρος από τη σοβαρότητά μας. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σημαίνει αδράνεια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των καθυστερήσεων», σημείωσε.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια «Νέα Ελληνική Ανόρθωση», που στόχο θα έχει να γίνει η οικονομία παραγωγική, εξωστρεφής και ανταγωνιστική, ενώ προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να μετασχηματιστεί το κράτος.

Από την ομιλία του, ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τα πεπραγμένα των τελευταίων δύο ετών, με έμφαση τα θέματα ανάπτυξης, τα οποία «δεν προχώρησαν με οριζόντιο τρόπο» με αποτέλεσμα η χώρα να «βουλιάξει» στην ύφεση.

«Οι αλλαγές πρέπει να προωθηθούν και να στρωθεί το χαλί στην επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Έλληνες είμαστε όλοι, για το κοινό καλό παλεύουμε» ξεκαθάρισε.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι αν καταφέρουμε να κινηθούμε χωρίς ταλαντεύσεις, τότε «θα έχουμε θέσει τις βάσεις της σταθεροποίησης της χώρας» και οι εκλογές θα γίνουν σε στέρεο πολιτικό και οικονομικό έδαφος.