ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Βενιζέλου

Αιχμές 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Βενιζέλου

Αιχμές για καθυστέρηση υλοποίησης των διευκολύνσεων που δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να παράσχει στους δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους που πλήττονται από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και των μειώσεων μισθών αφήνουν 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, η κυρία Λούκα Κατσέλη κατέθεσε σχετική ερώτηση την οποία συνυπογράφουν 28 ακόμα βουλευτές με την οποία «ζητούν ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης, ενώ καλούν το αρμόδιο Υπουργείο να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο της σύμβασης θα περιλαμβάνει ένα σαφώς ορισμένο, δεσμευτικό πλαίσιο, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να ρυθμίζουν τα δάνεια που έχουν συνάψει οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εντάσσονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου».

Να σημειωθεί ότι η κυρία Κατσέλη μαζί με 40 ακόμη βουλευτές έχει καταθέσει ξανά σχετική ερώτηση ήδη από τον Οκτώβριο. Τότε, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση η οποία προέβλεπε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ωστόσο όπως επισημαίνουν οι βουλευτές στο κείμενο τους «μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η υλοποίηση της».