ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Αυτές είναι οι αλλαγές – Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα

Εκλογές 2019: Αυτές είναι οι αλλαγές – Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα
EUROKINISSI

Με την υιοθέτηση καινοτομιών ελπίζουν στο υπουργείο Εσωτερικών ότι θα ξεπεράσουν τον σκόπελο των πολλαπλών καλπών του Μαΐου. Τέσσερις διαφορετικές κάλπες και όλες με σταυρό, δημιουργούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό που απειλεί να ταλαιπωρήσει ψηφοφόρους αλλά και εργαζομένους.

Όπως περιέγραψε ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σε δύο στάδια. Σε μία αίθουσα θα επιλέξουν τους εκλεκτούς τους για τον δήμο που ανήκουν ρίχνοντας τα δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια. Ένα για το δημοτικό συμβούλιο και ένα ακόμα για το κοινοτικό. Αφότου ολοκληρώσουν θα περάσουν σε διπλανή αίθουσα για να ψηφίσουν στις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται πως θα διατηρηθεί ένα κλίμα ομαλότητας και θα αποφευχθούν λάθη.

Η παραπάνω διαδικασία θα ακολουθηθεί στο 85% των τμημάτων. Όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα όλες οι κάλπες θα είναι σε μία και μόνο αίθουσα.

Αλλαγές όμως έρχονται ακόμα και στην καταμέτρηση μιας και στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι μια πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος να υπάρξει μεταξύ 21.00 και 22.00. Εκείνο που θα καθυστερήσει είναι η σταυροδοσία καθώς και στις τέσσερις κάλπες τα ψηφοδέλτια θα είναι «σταυρωμένα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη τύπου τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν όλες οι καινοτομίες που θα υιοθετηθούν στην αναμέτρηση.

Στο υπουργείο Εσωτερικών δηλώνουν βέβαιοι, λόγω της προετοιμασίας που έχει γίνει, πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.