ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφάζονται» παλληκάρια για την 13η σύνταξη

«Σφάζονται» παλληκάρια για την 13η σύνταξη

Θολό φαίνεται πως είναι το τοπίο για την 13η σύνταξη στο εσωτερικό της ΝΔ, αφού πολλά στελέχη υποστηρίζουν ότι πρέπει να ψηφιστεί, ανώ κάποια άλλα στελέχη λένε ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί ένα τέτοιο επίδομα... 

Πέρα από τις αρχικές τοποθετήσεις: «Δεν έχουμε περιθώρια για 13η σύνταξη», και «είναι λαικισμός», οι γαλάζιοι βουλευτές τονίζουν: «φυσικά και θα ψηφίσουμε».

Το μείζον ερώτημα που διχάζει κάθετα και οριζόνταια τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ είναι αν θα διατηρήσουν την 13η σύνταξη μετά τις εκλογές αν τυχόν βγουν στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική απέφυγε να δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει τη μόνιμη 13ης σύνταξη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης είπε χθες στον ΑΝΤ1 ότι «ασφαλώς και δεν εγγυόμαστε να δίνουμε αυτό το προεκλογικό επίδομα του κ. Τσίπρα».

Και εξήγησε ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν να πάρει πρώτα μπροστά το… επιχειρείν, οι επενδύσεις και η οικονομία συνολικά, και μετά θα πάρουν ό,τι πάρουν αν πάρουν.

Λίγη ώρα μετά, ο Μ.Βορίδης άδειασε τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ από την ΕΡΤ και είπε ότι αφού το ψηφίζουμε μας δεσμεύει.

Δείτε το βίντεο:

Το θέμα όπως ήταν φυσικό πήρε διαστάσεις αφού η διαφωνία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και όπως ήταν δεδομένο κυριάρχησε στα ΜΜΕ αναδεικνύοντας τις πολλές και εντελώς διαφορετικές γραμμές μέσα στην ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα βγήκε γη εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη και προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Προσπάθησε αρχικά να πει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι επισφαλής η χορήγηση της 13ης σύνταξης, που ωστόσο η 13η σύνταξη είναι ψευδής είδηση, αφού είναι ένα επίδομα.

«Αυτό λοιπόν το βοήθημα μπορεί να το εγγυηθεί η ΝΔ με πολιτικές ανάπτυξης» είπε η Σ.Ζαχαράκη στο τέλος προσπαθώντας μάταια να τετραγωνίσει τον κύκλο.

Και η αλήθεια είναι πλέον προφανής ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσιοποίησε αρχικά με τον χειρότερο τρόπο μια καθαρά αντιλαική στάση που έχει η ΝΔ για τους συνταξιούχους. ¨όταν η κυβέρνηση δημοσιοποίησε την πολτική της για την χορήγηση της 13ης σύνταξης η ΝΔ προσπάθησε να μην χάσει ολότελα ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος και αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δηλώσει δημόσια ότι θα στηρίξει κάτι που δεν θα έδινε ποτέ η ίδια.

Αυτή η εσωτερική αντίφαση της ΝΔ «ψηφίζω κάτι που δεν το πιστεύω» δημιούργησε το εύλογο ερώτημα: «Σε περίπτωση που εκλεγείτε θα συνεχίσετε να την δίνετε αφού δεν το πιστεύετε το μέτρο;»

Και εκεί αναδείχθηκε ο νέος γύρος εσωτερικής αντίφασης: Οι μισοί στην ΝΔ τώρα λένε «να συνεχίσουμε να το δίνουμε» και οι άλλοι μισοί απαντούν σε «καμία περίπτωση».