ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Να στηρίξετε το κόμμα, που έβαζε πάντα την πατρίδα πάνω από όλα

 Μεϊμαράκης: Να στηρίξετε το κόμμα, που έβαζε πάντα την πατρίδα πάνω από όλα
EUROKINISSI

Πανηγυρικό κλίμα και αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών επικράτησε στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής τον οποίο υποδέχτηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μαζί με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσο Σπηλιόπουλο. Σύμφωνα με το voria.gr, o πρώην πρωθυπουργός χαιρέτισε στελέχη της ΝΔ ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ανέβηκε για πρώτη φορά στην εξέδρα για να χαιρετίσει και να βγει φωτογραφίες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Στον χαιρετισμό του ο Τάσος Σπηλιόπουλος απευθυνόμενος στον Κώστα Καραμανλή είπε «είμαστε υπερήφανοι για τη στάση σου στο Βουκουρέστι» ενώ ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προσφορά του στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον «το εμβληματικότερο στέλεχος της παράταξης».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Ανδρουλάκης, Καλυψώ Γούλα, Βασιλική Λαζαράκου, Κατερίνα Μάρκου, Γιάννης Πάιδας και Μαρία Σπυράκη, ενώ παίχτηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο για την ιστορική πορεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με δηλώσεις του ιδίου για τις ευρωπαϊκές εκλογές και τη σημασία τους.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου στην ομιλία του απευθυνόμενος στο ακροατήριο είπε: «στις 26 Μαΐου μιλάτε εσείς και το μήνυμά σας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και προς τα μέσα και προς τα έξω. Να στηρίξετε το κόμμα, που έβαζε πάντα την πατρίδα πάνω από όλα».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 2015 και συνοψίζοντας για τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση επικέντρωσε σε δύο:

  1. Τα κόμματα δε συνεννοήθηκαν μεταξύ τους.
  2. Οι πολίτες έκαναν λάθος.

«Αν είχαμε συνεννοηθεί μεταξύ μας θα είχαμε βγει πολύ πιο γρήγορα από την κρίση», είπε και επισήμανε ότι πάντα η ΝΔ έλεγε την αλήθεια στους πολίτες κι αυτό έπραξε και το καλοκαίρι του 2015, ψηφίζοντας τη συμφωνία για το μνημόνιο, αλλά όχι τα μέτρα. «Εγώ ξέρετε δε χαϊδεύω αυτιά. Καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν κόμματα που λένε την αλήθεια, γιατί δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη», τόνισε.

Ο κ. Μεϊμαράκης δικαιολόγησε την τότε στάση της ΝΔ, λέγοντας «λένε ότι βάλαμε τότε πλάτη για να στηρίξουμε τον Τσίπρα. Εμείς βάλαμε πλάτη για να σώσουμε την Ελλάδα. Γιατί η δική μας σημαία είναι η ελληνική, δεν υπάρχει για εμάς το εγώ, αλλά το εμείς και η χώρα».

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στο θέμα της ενότητας της ΝΔ και υπερασπίστηκε τον εαυτό του απέναντι στην γκρίνια ότι πολλές φορές διαφοροποιεί τη στάση του από την κομματική γραμμή.

«Σήμερα είμαστε περισσότερο παρά ποτέ ενωμένοι. Παρόλα αυτά κάποιοι θέλουν να βλέπουν διαφοροποιήσεις, γιατί τάχα ο ένας δε μιλάει, ενώ ο άλλος, εγώ δηλαδή που μιλάω αναρωτιούνται γιατί το κάνω. Η δική μας πορεία είναι διαφορετική και δίνουμε τη μάχη από πολύ παλιά ακόμη κι όταν η ΝΔ ήταν πολύ μικρή για να την κρατήσουμε όρθια», είπε.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους Νεοδημοκράτες «να μην τσιμπάνε», όταν παρερμηνεύονται οι δηλώσεις του.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στείλουν ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. «Αν στις 26 Μαΐου το μήνυμα είναι ισχυρό θα σύρουμε τον Τσίπρα σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος έκανε άνοιγμα προς τους παλιούς ψηφοφόρους της ΝΔ που επέλεξαν άλλα κόμματα όπως τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοίγουμε την αγκαλιά μας για όσους θέλουν να επιστρέψουν πίσω. Εμείς ως Χριστιανοί τους συγχωρούμε, γιατί λάθη γίνονται πάντα».