ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tagesspiegel: «Γαντζωμένος στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου»

Tagesspiegel: «Γαντζωμένος στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου»

Την τιμητική της έχει και σήμερα η Ελλάδα στα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ.

Εκτενή αναφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου κάνει η εφημερίδα Tagesspiegel, με σχόλιο της που έχει τίτλο: "Ο Παπανδρέου ελπίζει να επιστρέψει"

Στον υπότιτλο αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός γαντζώνεται στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά η πολιτική δυναστεία της οικογένειάς του φτάνει στο τέλος της».

Και η εφημερίδα παρατηρεί: «Οι Παπανδρέου είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πατέρας του σημερινού προέδρου, ενεπλάκη το 1989 σε ένα πολιτικό και προσωπικό σκάνδαλο. Οι Έλληνες τον καταψήφισαν. Τέσσερα χρόνια μετά ήταν και πάλι εκεί. Όντας πολύ άρρωστος, ο 74χρονος πολιτικός έχασε τις εκλογές του Οκτωβρίου το 1993. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, και ο ίδιος γιός ενός πρωθυπουργού, κυβερνούσε μέχρι το θάνατό του το 1996 με το στιλ ενός αλάνθαστου πατριάρχη. Η για καιρό παρεμποδισμένη ενδοκομματική δημοκρατία είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία».

Μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η Handelsblatt επιγράφει άρθρο της με τον τίτλο «Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από τη δίνη των χρεών» και γράφει: «Ο υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος σκέφτεται όλο και περισσότερες εισφορές και όλο και σφίγγει περισσότερο ο φορολογικός κλοιός. Αλλά όλα αυτά δεν βοηθάνε. Τα έσοδα υπολείπονται και ο προϋπολογισμός για το 2011 έχει ξεφύγει από το στόχο του».

Η εφημερίδα Financial Times Deutschland επισημαίνει: «Ο Παπανδρέου είναι μεν παρελθόν, αλλά τα τεράστια προβλήματα παραμένουν.