ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων
EUROKINISSI

«Θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μέχρι τις εκλογές και να πείσω τους συμπολίτες μας που επέλεξαν άλλα κόμματα» δήλωσε μιλώντας στον ANT1 o Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα και πως η ψήφος στη ΝΔ «ήταν και θετική προς τον προγραμματικό ήπιο λόγο της ΝΔ και αρνητική προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτώμενος για την επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενώ εξήγησε πως προτεραιότητα του είναι να γυρίσει εκ νέου την Ελλάδα με στόχο μια ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία.

Αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα και στο ενδιάμεσο πολλές συναντήσεις με φορείς.

«Προτιμώ να κάνω αυτές τις συζητήσεις με τους πολίτες με έναν πιο διαδραστικό τρόπο και δεν θα κάνουμε τις κλασικές συγκεντρώσεις που είναι η χαρά των σκηνοθετών. Πως θα δείκουμε παραπάνω κόσμο από αυτόν που έχουμε. Ωριμάσαμε πια» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να βρούμε τους νέους που δεν πάνε στις συγκεντρώσεις», τόνισε και δήλωσε ικανοποιημένος για τα ποσοστά του κόμματος στις Ευρωεκλογές κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι ένα νέο κόμμα. Ενωμένη και πολύ ανανεωμένη» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενώ για την δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ απάντησε: «Εμάς μας ρώτησε;».

Επανέλαβε πως μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να μάθει τι έγινε κατά το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει αν θα γίνει εξεταστική επιτροπή.

«Και αυτοδύναμοι να είμαστε θα διεκδικήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατόν συγκλίσεις» είπε για ακόμα μια φορά εξηγώντας πως αυτό θα γίνει σε περιπτώσεις που αυτές απαιτούνται και σε ζητήματα που αφορούν την πλειοψηφία του λαού.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ δήλωσε πως θα μελετήσει τους λόγους της ανόδου του.

Ευχήθηκε να είναι εκτός Βουλής το κόμμα Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή.

Υποστήριξε πως το αίτημα για επανίδρυση του κράτους είναι επίκαιρο σημειώνοντας πως αυτό θα το κάνει με την στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο ερώτημα για τον μεγάλο συνασπισμό είπε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας. «Από εκεί και πέρα θα εξετάσουμε τι άλλες δυνατότητες έχουμε και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει τι θέλει. Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές γιατί ο εφιάλτης της απλής αναλογικής που θα απαιτήσει μια ευρεία συνεργασία δεν επιτρέπει κάτι άλλο» είπε.

«Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία. Μίλησα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο όπου οι εργαζόμενοι θα είναι κερδισμένοι. Να αποκτήσουμε μια ευελιξία στην αγορά εργασίας προς όφελος του εργαζόμενου» διευκρίνησε ενώ διέψευσε ότι θα καταργήσει τις 120 δόσεις. «Πρώτος εγώ μίλησα για αυτές από τη ΔΕΘ το 2017. Αυτό που είπε ο κ. Βρούτσης είναι ότι δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνιμα όσους έχουν οφειλές αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι και για τους συνεπείς. Όχι μόνο δεν θα τις καταργήσουμε αλλά θα τις απλοποιήσουμε» σημείωσε και απεκλεισε κατηγορηματικά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ΕΡΤ η οποία, είπε, μπορεί να εξυγιανθεί.

Ξεκαθάρισε πως θα γίνει ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης αλλά και τους Κώδικες σημείωσε πως ο δεν έχει καμία δικαιοδοσία μια κυβέρνηση που τελεί υπό παραίτηση: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει νομιμοποίηση να διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Η βουλή δεν έπρεπε να έχει ανοίξει».

Εξήγησε μάλιστα πως η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα. «Αύριο θα εξηγήσουμε τους λόγους και θα αποχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ενώ διερωτήθηκε «τι άλλαξε απ' όταν ο κ. Τσίπρας είπε την περασμένη Κυριακή ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει εκλογές;».

«Εμείς δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της χώρας και όχι την φτωχοποίηση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε στο ερώτημα γιατί θα πρέπει οι εκλογές να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατά την προεκλογική περίοδο έταξε περισσότερα και από την αντιπολίτευση υποστηρίζοντας πως εκείνος είπε μόνο όσα πραγματικά μπορούν να γίνουν.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη